Annons

Trend & Design

Är det här Sveriges lyxigaste radhus?

Det finns radhus och så finns det det här radhuset i . Som ni hittar i Örgryte, Göteborg. Det är ett radhus som inte liknar något annat vi hittills sett bland bostadsannonserna på Boneo. I Sverige finns det gott om kedjehus. Som boendeform fick radhus ett uppsving i Sverige på 50-talet. Av den enkla anledningen att befolkningen ökade och radhus tog mindre plats i anspråk att bygga. De första radhusen i Sverige byggdes dock mycket tidigare än på 50-talet.

De som tillkom redan i 1900-talets början är väldigt attraktiva objekt på marknaden. Speciellt de objekt som har fått behålla spår av sitt ursprung. Och det är det som gör det här huset unikt, som byggdes redan 1920. Tack vare att radhuset haft samma ägare under många år har bostaden ’klarat sig undan decennier av renoveringsiver och kortlivade trender. Här vilar ännu tidsperiodens lätta och ljusa ton kvar över de stora rummen och salongerna’ skriver Bjurfors Göteborg som förmedlar bostaden. 

Radhuset på Bögatan påminner mer om en ambassadvilla än ett klassiskt kedjehus. På både fram- och baksidan av huset kan en vacker trädgård komma till liv. Framsidan med den vackra ytterdörren hör till en av våra favoritsaker med det här huset. Det är en ytterdörr som mer påminner om en entré till ett townhouse i London. Vi kan bara föreställa oss vintermyset med en härlig julkrans på dörren och den första snön som landar mjukt innanför staketet. Huset är stort, hela 280 kvm och har 420 kvm tomt, vilket är stort för ett kedjehus. 

Bostaden omges av vackra villor och har närhet till flera grönområden. Bara 6 minuter bort till fots ligger anrika Överåsparken. Som för övrigt så sent som i höstas räddades från ytterligare bebyggelse. Efter att protester hade lyckades stoppa byggandet av ett äldreboende på området.

Ytterligare ett grönområde finns några minuter till fots åt andra hållet, nämligen Lunden i Göteborg. Radhuset är ett av de mer klickade objekten på Boneo just nu, och vi kan bara konstatera att det är ett väldigt vackert och exklusivt boende. 

Se fler bilder på radhuset nedan, eller gå direkt till bostadsannonsen här på Boneo.se

¨

Minst

Störst

Billigast

Dyrast

Annons