9 drömkök – till salu just nu

18 april, 2020

Köket är hemmets hjärta. Det är inte bara det att det är en central för det allra nödvändigaste i ett människoliv. Det är också i köket som familjen samlas, ibland mot alla odds. För det är kanske en av få miljöer där vi alla är på plats samtidigt. Inte riktigt som förr i tiden. Å andra sidan är det många saker som förändrats vad gäller familjetraditioner. En del förändringar på gott, och andra, där kanske man önskar att det vore lite mer som förr.

Köket har fått större status de senaste åren. En sorts comeback skulle man kunna säga. Kanske en väntad effekt av det faktum att vi inte ses lika mycket fysiskt längre. Den digitala moderniseringen gör att vi idag kan hålla god kontakt med varandra, utan att faktiskt ses.

Det mänskliga behovet av närhet och kontakt kan nog däremot inte fullt ut ersättas av videolösningar och chattfunktioner. Så i slutet av en dag samlas familjen i köket. Man äter middag tillsammans. I bästa fall är det mobilförbud som gäller under middagen. I många familjer är kanske just middagen den enda heliga tiden på dygnet när man också ska titta varandra i ögonen när man konverserar.

Och trots att några för 15 år sedan trodde att mänskligheten skulle få i sig all näring genom några enstaka piller, så är matlagningskulturen stark. Det har inte blivit så än att piller ersätter riktig mat. Människor älskar att laga mat, och vi älskar att få maten lagad i det egna köket, om tid finns.

Den som har varit på hemmafest hos någon vet att alla i slutändan också hamnar i just köket. Det är alltid köket som blir festens centrala punkt. Varför det är så kan säkert en beteendevetare svara på. Men nog har vi alla, medvetet eller omedvetet, en djup relation till köket. Det är helt enkelt i köket en del trivs allra bäst.

De mäklare som använder boneo.se för sin bostadsannonsering vet att det finns många människor som älskar ett riktigt fint kök. För en del är det just det rummet som är avgörande för om man ska köpa en bostad eller inte. Det är därför ingen slump att många av bostadsannonserna här frontar just köket först i annonsen.

För att underlätta för den som tycker att köket är helt avgörande, har vi letat fram 9 superfina kök över hela landet. Och alla bostäderna är till salu.

Villa, Örnsköldsvik

Köket i den här villan renoverades så sent som 2017 och är i absolut toppskick. Det här hemmet är också ett lysande exempel på de stora skillnaderna i pris mellan storstäder och de lite mindre städerna i Sverige. Ett kök av den här kalibern i huvudstaden skulle kosta betydligt mer än vad man får betala i t.ex. Örnsköldsvik. Den här villans startpris är häpnadsväckande nog bara drygt 2 100 000 miljoner. Och då får man bland annat ett stort, luftigt, snyggt och praktiskt kök. Titta särskilt på det vackra trägolvet.

Läs mer och se fler bilder i bostadsannonsen

Villa, Sävsjö

Hela det här huset är drömmig i stort. Pool, sjöutsikt och påkostad interiör. Husets kök kommer också med något som står högt upp på önskelistan över kriterier bland många bostadsköpare – öppen planlösning. Här mot både matplats och vardagsrum. Och kolla in braskaminen! Trädörren till höger i bilden blir också en udda detalj som gör köket extra charmigt.

Läs mer och se fler bilder i bostadsannonsen

Radhus, Umeå

Blått är flott. Vilket mysigt kök som lyckas med att vara både modernt och samtidigt ha lantlig charm. Radhuset om 132 kvm har en halvöppen lösning mellan kök och vardagsrum. Perfekt för sociala tillställningar.

Läs mer och se fler bilder i bostadsannonsen

Bostadsrätt, Malmö

Smaken är ju delad. En del vill ha ett romantiskt kök med lantlig charm, andra något mer avskalat och modernt. Inget är rätt och inget är fel. Bostadshuset i Malmö där den här bostadsrätten ligger är från 1929, men det finns inte mycket i just köket som vittnar om husets 100-åriga historia. Det är bara några år sedan som köket renoverades till det här toppskicket. Lägenheten har flera tidstypiska detaljer från 20-talet. Det i kombination med det här supermoderna köket gör det här till ett ljuvligt hem. En dröm i svart och vitt.

Läs mer och se fler bilder i bostadsannonsen

Villa, Trelleborg

Det här snygga köket i öppen planlösning med matplats och allrum utgör det allra största rummet i den här villan om 350 kvm. Så det råder ingen tvekan om att det här köket blir den naturliga samlingsplatsen för den familj som flyttar in här. Även här höjs mysfaktorn av en kamin, som står i allrummet. Extra plus får det här hemmet också för snedtaket i köket och materialvalet på köksluckorna.

Läs mer och se fler bilder i bostadsannonsen

Bostadsrätt, Ystad

Den här unika etagevåningen kommer med ett namn. Närmare bestämt Cozy Green. Etagevåningen har tidigare varit omskriven här på Boneo och ett av de allra finaste rummen, om inte det finaste rummet, är just köket. Och det här stort och luftigt. Tillsammans med vardagsrummet i öppen planlösning utgör den här bostadsdelen halva delen av den nedre etage. Lägg också märke till de fina bjälkarna i taket och trappan från sovloftet, rakt ner till frukosten. Att köket är ljust och fint skapar också stora effektfulla möjligheter för den som gillar att ha mycket grönt hemma.

Läs mer och se fler bilder i bostadsannonsen

Villa, Lerum

Nu kanske det blir lite tjatigt med alla dessa öppna planlösningar, men det är ju också något som väldigt många söker i jakten på sin drömbostad. Även det här köket har öppen planlösning mot vardagsrum och atrium. När du står här och lagar kvällens middag har du dessutom fin utsikt och fri sikt över Stamsjön. Det är i ärlighetens namn inte bara köket som är extraordinärt här, hela den här villan är exceptionell med en idyllisk strandtomt.

Läs mer och se fler bilder i bostadsannonsen

Villa, Gottskär Kungsbacka

Här blir det lite svårt, åtminstone för oss, att bestämma sig för om kökets höjdpunkt är det charmiga snedtaket, eller att köket också genom den öppna planlösningen, har omedelbar access till en balkong utöver det vanliga. Framför allt är det utsikten därifrån över hav och skärgård som får en att kippa efter andan. Nu slipper de nya ägarna av det här huset välja mellan någonting alls. Här ska du också spana in poolområdet på husets framsida – det vill du inte missa.

Läs mer och se fler bilder i bostadsannonsen

Bostadsrätt, Lidingö

Sist men inte minst. Köket är förvisso det minsta på den här listan och utgör en mindre del av den här superlyxiga bostadsrätten. Men det är ett öppet kök med planlösning mot matrummet, och inte att förglömma, en helt sjuk utsikt med panoramavy. Bostadshusets läge, invid Millesgården på Lidingö, är också ett riktigt drömläge.

Läs mer och se fler bilder i bostadsannonsen

Relaterade artiklar

Senaste Inläggen