Bengtas gatuhus – ren charmchock till salu

24 april, 2020

Det här fina huset som är till salu hittar du i Skurup, söder om Skåne. En tätort som för övrigt bjuder på många vackra naturområden. Och man ser direkt hur fint Bengtas gatuhus ligger bland åkermark. Namnet har huset fått efter en hyfsat ovanlig företeelse. Namnet Bengta, den kvinnliga varianten av Bengt, är ovanligt i sig. Men i just det här huset har flera Bengta bott sedan huset byggdes i början av 1900-talet. Det fastställda byggåret är 1909, men det finns indikationer på att huset kom till tidigare än så.

Den första Bengta som levde här var änkan Bengta, följt av en andra Bengta som hyrde in sig och slutligen skulle Bengta nummer 3 bo här med sin man Ola, till långt in på 1900-talet. Allt finns dokumenterat och för den nyfikne finns det säkerligen mer att ta reda på om dessa kvinnor.

Nu är det dags för någon annan att ta över det här supercharmiga huset. Oavsett om de heter Bengta eller inte så lär de nya ägarna trivas här. Skurup är inte bara otroligt vackert och lantligt. Det är ett ovanligt charmigt hus med många vackra detaljer, samtidigt som det är ett modernt hem.

Läs också: De här bostäderna klickade mest – vecka 17

Bostaden är fördelad på två byggnader med en total boarea på 230 kvm. Men vi börjar på parkeringen. Den otroligt fina stentrappan upp till huset är värd att stanna till vid. Trädgården ligger insynsskyddad från grannarna tack vare syrenbuskar och träplank.

Själva bostaden utgörs av två byggnader, som sammanlänkas med en trappa. Interiörmässigt är det modernt, nytt och fräscht, blandat med tidstypiska detaljer från husets tidigare historia. Kakelugnar och synliga träbjälkar är bara några av inslagen.

Läs också: Pampig Fanny & Alexander-villa

I valet av materialval har man tagit hänsyn till vad som passar i ett hus med över 100 år på nacken. Det nya köket från IKEA sattes in bara för några år sedan. Men kommer med lantlig charm.

Äldre dörrar och fönster har renoverats eller bytts ut men med stor respekt för husets historia. Husets utgångspris är 3 895 000 sek och bostaden förmedlas av Bjurfors Malmö Öster.

Läs också: Ett riktigt lyckoland – kolla in den sockersöta skånelängan

För att läsa mer och se fler bilder, gå till bostadsannonsen här på Boneo

Av: Alexander Erwik, alexander.erwik@boneo.se 

Relaterade artiklar

Senaste Inläggen