Köp en kyrka – för mindre än en halv miljon

22 april, 2020

Zlatan köpte en kyrka och gjorde om till lyxfastighet. Nu har någon annan möjlighet att göra slag i saken och skapa ett helt unikt hem. Ett hem med många halleluja-moments.

Läs också: Skånsk herrgårdsdröm till salu 

Just den här kyrkan som nu är till salu ligger inte i Stockholm, (där Zlatan köpte) utan centralt i Vallsta, Bollnäs kommun. Här har du bland annat nära till skidåkningen i Järvsö och gångavstånd till tåg och bussförbindelser. Det bor bara drygt 300 personer i Vallsta men för den som söker lugnet och idyllisk glesbygd så är det här en magisk plats.

Läs också: Tågstation till salu – för mindre än en miljon

Huset ser i högsta grad ut som en kyrka, såväl på utsidan som på insidan. Men byggnaden har redan en del där det också går att bo. På plan 2 finns en lägenhet om 95 kvm och tre rum och kök. Utöver det finns det två inredda allrum/sovrum på vindsplanet, som till ytan är 28 kvm. Men här ska man kanske inte stirra sig blind på det som finns, utan kanske mer titta på vad som skulle kunna finnas.

Läs också: Vilket lyckoland – sockersöt skånelänga till salu

Kyrkan har, och det känns som att slå in en öppen dörr i sammanhanget, också naturligtvis en stor kyrksal om 165 kvm, med läktare och hela 7 meter i tak. En härlig blå färg präglar kyrkans insida. Här sätter endast fantasin gränser för den som blir ny ägare. Tänk vilken härlig öppen planlösning i ett hem, som kyrksalen skulle kunna bli. De vackra fönstren i sitt ursprungsutseende skulle bli helt underbara inslag i ett helt unikt hem. Kyrkan har verkligen alla förutsättningar för att kunna bli ett av Sveriges häftigaste hem. För den som har tid för ett sånt projekt.

Läs också: Sommarlust 16 – unik villa till salu

Särskilt dyrt att köpa själva kyrkan är det inte. Utgångspriset är bara 450 000 kronor. I skrivande stund är det faktiskt budgivning på kyrkan. Så den som går omkring och drömmer om att äga en sådan här byggnad, ska kanske ge sig in i budgivningen.

Läs mer och se fler bilder i bostadsannonsen

Av: Alexander Erwik, alexander.erwik@boneo.se

Relaterade artiklar

Senaste Inläggen