Majestätisk sagovilla i Saltsjöbaden

20 oktober, 2019

Sett från ovan är villan på Matrosvägen 9 i vackra Saltsjöbaden helt magnifik. Baggensfjärden ligger bara 200 meter bort och det är hälften så långt till närmaste grönområde. Så ser livet ut för många av de som bor i Saltsjöbaden. Grönska och vatten delar här på utrymmet med pampiga villor. De flesta av dem byggda på 50 och 60-talet. I saltsjöbaden är det också ganska vanligt att man fixar hemma, vilket ägarna till det här objektet har gjort innan de lämnar över till nya ägare. Villan har topprenoverats och nya ägare får ett stort hem på 450 kvm fördelat på tre plan.

Detta är ett hus för de stora festerna med generösa representationsytor. Totalt rymmer villan 9 rum, varav 5-6 sovrum, stort kök med matrumsdel och kontor/gym. Fantastiskt ljusinsläpp från många fönster och glasade balkongdörrar, varav flera fönster i sällskapsrummen går ända ner till golvet.

Utöver mycket boendeyta finns här insynsskyddad uteplats i sydväst med härlig eftermiddags- och kvällssol samt pool i högt och privat läge. Baggensfjärden ser man för övrigt från flera rum i huset.

Det är kort och gott en sagovilla som nya ägare kommer få till residence. Om det råder det ingen tvekan. Saltis är vackert. Blir man då också ‘granne’ med ‘Mickan och Freddan’ i Solsidan? Det vore en sanning med modifikation. Saltsjöbaden är enormt och många av husen här har väl tilltagna tomter. Här bosätter man sig för att leva privat och insynsskyddat. Sagovillan på Matrosvägen ligger cirka 12 minuter bilfärd till det berömda huset från tv-serien Solsidan, som ligger på Åsbacken 9. Men i Saltsjöbaden-termer kanske det räknas som grannar…

Läs mer om objektet på Boneo och se fler bilder

Relaterade artiklar

Senaste Inläggen