Majestätisk villa i Fanny & Alexander-stil

23 april, 2020

’Ibland måste man få drömma, ibland måste man följa sina drömmar och låta dem bära oss ut i det okända. Så kanske livet borde levas’ skriver mäklaren Petra Nordvall i bostadsannonsen för den här sekelskiftesdrömmen som är till salu. Huset byggdes 1912 och är en perfekt mix mellan ett modernt boende och sekelskiftescharm. Detta är helt säkert en bostad som är bostadsdrömmen för många. Här bör det nog också vara relativt enkelt att leva det goda livet. Ett liv för den som älskar det stilla och lugna, nära naturen, men ändå inte isolerat från andra människor.

Läs också: Köp en kyrka – för mindre än en halv miljon

Naturskönt läge, granne med eklandskap och naturreservat. Så lever människorna i Ekeby-Almby. En dryg kvart med bil från Örebro. Och det är i Ekeby-Almby som man hittar det här huset till salu. Som är något av det absolut finaste vi sett bland bostadsannonserna här på Boneo.

Läs också: Titta in i sommarlust 16 – unik villa till salu

Bara fasaden på huset är majestätisk, med sin pampiga huvudentré. Men det är först på insidan som den riktiga magin börjar. Alla de totalt 6 rummen för tankarna till Bergman-klassikern Fanny & Alexander. Marmorgolvet i hallen, flera kakelugnar varav en är helt magisk, det romantiska gråmålade köket där det vackra porslinet du fått i arv från mormor kommer passa in perfekt, allrummet på andra våningen från vilket du kommer rakt ut på balkongen, med en härlig utsikt över Hjälmaren. Huset ligger ostört och lantligt men med närhet till det viktiga i vardagen.

Läs också: Skånsk herrgårdsdröm med parkliknande trädgård

Förutom det vackra huset om 180 kvm finns det ett gästhus om 80 kvm, perfekt för vänner och släkt som vill övernatta. Garaget har du i en alldeles egen flygel där 2 bilar får plats. För att vara med i budgivningen på den här sekelskiftesdrömmen så ska man vara beredd att betala 5 895 000 sek, som är utgångspriset.

Läs mer och se fler bilder i bostadsannonsen

Fler bilder

Kolla in kakelugnen!

Salongen med utsikt över sjön från balkongen. 

Relaterade artiklar

Senaste Inläggen