Mäklarintervjun: Amir Shamshirzan, Mäklarringen Göteborg

19 april, 2020

Varje vecka ansluter fler och fler mäklarföretag till Boneo.se. Ett av de senaste i raden av företag som använder sajten för sin bostadsannonsering är Mäklarringen Göteborg. Vi har pratat med kontorschefen Amir Shamshirzan. 

Välkommen till Boneo! Vad skulle du säga är det roligaste med ditt jobb som mäklare? 

– Att jag får träffa nya människor varje dag och hjälpa dem med kanske sitt livs största bostadsaffär!

Vad var det som fick dig att välja just det här yrket?

– Jag har alltid gillat att utmana mig själv och att jobba som mäklare är fantastiskt roligt och samtidigt utmanande, och ingen dag är den andra lik. Yrket passar min personlighet: Gillar man att ta ansvar och drivs av att göra andra människor glada är det ett perfekt yrke

Du är idag kontorsägare på Mäklarringen Göteborg, varför just Mäklarringen? 

– Jag har arbetat som fastighetsmäklare sedan 2012. Med över åtta års erfarenhet inom branschen vet jag hur viktigt det är att göra allt och lite till för att mina köpare och säljare ska känna sig trygga och nöjda. För att ytterligare förbättra och utveckla min mäklartjänst valde jag att säga  upp mig på Fastighetsbyrån och istället fortsätter jag min resa under varumärket Mäklarringen med möjlighet att erbjuda mer till mina kunder. Vi erbjuder idag en komplett mäklartjänst med kundens behov i fokus. Vårt mål är att oavsett om du är säljare, köpare eller spekulant, ska känna dig trygg med våran tjänst som präglas av ärlighet och professionalism hela vägen. Idag jobbar vi ständigt med att utveckla vår tjänst och målsättningen är att kunden ska få den bästa kundupplevelsen. För att uppnå detta har jag ett team bakom mig och mäklarteamet består av mäklare, säljstöd, kundansvarig  och koordinator. Alla är specialiserade inom sina områden, men vi har en sak gemensamt: omsorgen om varje detalj i försäljningsprocessen och viljan att alltid överträffa kundens förväntningar.

Vilket var det första objektet du sålde? Minns du känslan? 

– Min första försäljning var en bostadsrätt i Gårdsten och känslan var obeskrivlig. Hade en lyckad försäljning (för ett rekord pris) för en skuldsatt säljare som behövde sälja sin bostad  för att undvika en ev. utmätning. Det bästa av allt var att köparen som köpte för första gången var så nöjd att han blev en återkommande kund.

Vad gör dig till en bra mäklare? Vilka är dina främsta styrkor? 

– Jag är uppvuxen i Göteborg, vilket gör att jag har en god lokalkännedom och har ett brett kontaktnät, vilket i sin tur är till stor fördel vid varje försäljning. Lyhörd, engagerad och målmedveten är ord som beskriver mig på ett bra sätt. Som person är jag positiv, målinriktad och jag lägger ner mycket tid och engagemang för att en kund  ska känna sig trygg genom hela försäljnings processen och samtidigt får bäst betalt.  Det tror jag är den viktigaste anledningen till att man får nöjda och återkommande kunder som gärna rekommenderar mig vidare till sina vänner och bekanta.

Om jag ringde upp någon av dina kunder och bad dem beskriva Amir med ett ord, vad tror du personen skulle svara?

– Enligt reco.se har mina kunder beskrivit mig med ord som professionell, kunnig och trygg mäklare. Vilket är det jag försöker sträva efter vid varje förmedlad bostadsaffär.

Vilken typ av objekt är lättast att sälja i Göteborg, just nu? 

– Det beror på vart i Göteborg man tittar på och områdens omfattningen av objektstyper. Generellt  är det Idag lite större efterfrågan på villor än bostadsrätter eftersom beståndet på bostadsrätter har blivit större. Detta hänger lite grann ihop med satsningen i nyproduktion som har varit i större skala angående lägenheter.

Mäklare älskar superlativ, vilket ord tycker du bäst om att använda i en bostadsannons? 

– Det är viktigt att både beskriva med positiva ord, lyfta fram det positiva med lägenheten och att hålla sig till verkligheten i beskrivningen.

….och uttryck brukar försöka undvika? Och varför? 

– Jag tycker man bör undvika komplicerade eller onödigt klyschiga ord och istället hålla sig till en genuin och ordinär beskrivning.

Om jag ska köpa något i Göteborg just nu, som blir en bra investering för framtiden, i vilket område ska jag köpa?

– Innan Cronaviruset har det varit ganska bra tillväxt i hela Göteborg men för en investering som är långsiktigt bör man titta efter områden som uppfyller dina krav. Om det är närhet till god kommunikation, nära till naturen, nära till vattnet  eller centralt läge som är viktigt för dig.

Följ även Mäklarringen Göteborg på instagram

Relaterade artiklar

Senaste Inläggen