Palatsliknande villa med drömlik pool

18 mars, 2020

Mäklarna Gabriel Karleving och Joakim Berge på Husman Hagberg är fåordiga i beskrivningen av det här palatsliknande hemmet i Orihuela Costa, Spanien. Bostadsannonsen på Boneo.se är kortfattad och avslutas med att mäklarna ’ låter bilderna få tala för denna magiska egendom’. Och bilderna på det här magnifika hemmet vittnar om ett pampigt och exklusivt hem i fyra plan, med flera inslag av marockansk och antik morisk arkitektur.

Husets boyta är 860 kvm och tomten är 2017 kvm. Det är omöjligt att bara välja en enda sak som höjdpunkt. Redan utanför huvudentrén ser man flera saker att förälska sig i. Till terrassen på nedre plan tar man sig via en gigantisk trappa. Ovanför vilken en balkong av nästan kungliga mått vilar. Sigillet på balkongen gör den inte mindre majestätisk. Härifrån ser man husets andra terrass, som tronar i toppen av byggnadens ena sida. Och utsikten därifrån är minst sagt häpnadsväckande.

På insidan av huset finns fyra sovrum, ett stort kök och ett magiskt vardagsrum. Det är ganska vanligt i Spanien med lika många badrum som det finns sovrum, och därför finns det även 4 badrum att tillgå i den här villan som är till salu. Från sovrummet på nedre plan når man den privata poolen som är något utöver det vi annars är vana vid att se. Det är faktiskt en drömlik pool som påminner mer om ett exklusivt spa.

Själva pool-delen omges av en vacker kupol, klädd i mosaik. Här kan ägarna njuta av privat badglädje när som helst dygnets alla timmar. Från poolområdet har man också omedelbar access till den grönskande trädgården.

Utgångspriset på villan ligger på 3 200 000 euro.

Läs mer om objektet och se fler bilder här

 

Leva och bo i Orihuela Costa

Orihuela Costa ligger i Alicanteprovinsen och resmålet är populärt av flera anledningar. Dels är det inte lika många som hittat till det, som till de mer klassiska platserna i Costa Blanca för turister och utlandssvenskar. De svenskar som tänker sig ett mer permanent eller växelvis boende och har barn, uppskattar säkert att skandinaviska skolan ligger nära Orihuela Costa. Den som är golfälskare har golfklubbar som Villamartin och campoamore att välja på. Orihuela Costa är också känt för sina vackra stränder.

Relaterade artiklar

Senaste Inläggen