Skånsk herrgårdsdröm till salu

20 april, 2020

Vill du bo nästintill kungligt kan den här skånska herrgården i Västerstad, Hörby vara något för dig. Bostaden klassas förvisso som herrgård, men huset och parken som ingår för snarare tankarna till ett rojalistiskt boende. Det blir inte mindre aristokratiskt av det faktum att ett av rummen kallas för Napoleonrummet. Det rummet är ett av totalt 14 rum på Västerstad Herrgård.

Läs också: 9 drömkök till salu

Andra rum som finns här, utöver flertalet sovrum och badrum, är bibliotek, salonger och något så modernt som ett herrum. Men det finns också riktiga moderna inslag, som bastu och walk in closet.

Salarna och rummen, många av dem i fil, är fantastiskt vackra. Det är högt i tak och många detaljer i hemmet vittnar om herrgårdens anor från början av 1600-talet, som pelare, takmålningar, kakelugnar och originaltapeter.

Läs också: 10 mest klickade bostäder på Boneo – vecka 16

Varje rum har som en alldeles egen personlighet. Det är säkert ett rent nöje att gå husesyn här, genom de väldigt olika rummen. Och här har både länsherren Lange och flera generationer Ramel levt sina liv sedan år 1600.

Läs också: Tågstation till salu för mindre än en miljon

Nu kan den här ljuvliga herrgården hamnar i någon annans ägo. Det är mäklaren Fredrik Westesson från Bjurfors Mellanskåne som förmedlar, och utgångspriset på 7 900 000 sek kan tyckas vara i minsta laget för ett hem av den här kalibern.

Läs mer och se fler bilder i bostadsannonsen

Av: Alexander Erwik, alexander.erwik@boneo.se

Relaterade artiklar

Senaste Inläggen