Skyddsrum till salu – du kan aldrig gissa hur insidan ser ut

16 april, 2020

Ibland hittar vi något alldeles speciellt bland de kommersiella objekten här på Boneo.se. Bland fabrikslokaler, restauranger, vandrarhem och affärsfastigheter finns nu ett skyddsrum till salu. Ja, du läste rätt.  Men du kan redan lägga bort alla eventuella tankar om hur du tror att ett skyddsrum ser ut. För det här är något helt oväntat.

Läs också: Townhouse till salu – mitt i centrala Stockholm

I händelse av krig skulle skyddsrummet i Alingsås användas för civilförsvarets kommunikation. Men idag har skyddsrummet en helt annan funktion, utöver att det på inga punkter längre ser ut som ett klassiskt skyddsrum.  Sett utifrån kan förbipasserande omöjligtvis gissa hur det ser ut där inne.

Det vilar något mystiskt över skyddsrummet. Bara gångavstånd från sjön får man Twin Peaks-vibbar så att håret reser sig på kroppen. Vad pågår egentligen där inne? Väl inne i skyddsrummet så blir man först kanske inte så mycket klokare. Den massiva grinden på insidan ser mer ut att vara tagen från en exklusiv klubb – members only. Fantasin kan lätt skena iväg.

Läs också: Exklusivt hus – säljs fullt möblerat

Särskilt svårt att komma in i lokalerna har det däremot inte varit de senaste åren. Skyddsrummet som nu går att förvärva är nämligen idag en fullt fungerande konferensfacilitet. Förutom restaurang och samlingslokal finns här hela 50 sovplatser.

Men du behöver inte oroa dig om du har klaustrofobi. Skyddsrum kanske för tankarna till något litet med trånga gångar. Sannolikheten att du går vilse är större. Här finns det istället gott om svängrum, då skyddrummet är hela 1000 kvm stort. I händelse av totalt världskrig, eller galen världsledare som trycker på fel knappar, kan du söka tillflykt till den 200 kvm atombombssäkra bunker som finns på anläggningen.

Blir du sugen på att driva en av Sveriges mest unika konferensanläggningar, eller har annan verksamhet i åtanke, så är skyddsrummet ditt för 5 960 000 kr. Ett utgångspris som mycket väl skulle kunna skena iväg.

Läs mer och se fler bilder i annonsen

Av: Alexander Erwik, alexander.erwik@boneo.se 

Relaterade artiklar

Senaste Inläggen