Topp 10: Mest klickade bostäder på Boneo – vecka 16

17 april, 2020

Varje vecka listar vi de 10 objekt som fått mest klick bland bostadsannonserna på Boneo.se. Den listan brukar uteslutande innehålla bostäder. Nu verkar våra besökare också ha fått upp ögonen för de kommersiella fastigheterna här på sidan. Ett av veckans mest intressanta objekt är nämligen ingen bostad, utan istället Sveriges mest unika konferensavdelning. Nämligen skyddsrummet i Alingsås där det också ingår en 200 kvm stor bunker, där du är helt säker i händelse av atombomb. Här är objekten som våra besökare klickade på mest i veckan.

1. Villa i New England-stil/Älta, Nacka

Vilken idyllisk plats att leva på. Lusthuset nere vid vattnet är bara en av höjdpunkterna med den här fina villan i New England-stil. Dessutom bara några meter från Ältasjöns strand. Det stora huset om 286 kvm är lika drömmigt inomhus som trädgården är grönskande vacker.

Läs mer och se fler bilder

2. Hästgård/Kvibille, Halmstad

Gårdsplanen med den vackra verandan är så välkomnande och inomhus hittade vi en av de finaste kakelugnar vi sett. Om man inte har nog med egna hästar att fylla boxplatserna med, så kan man alltid inackordera andras hästar. Gården har totalt 10 godkända boxplatser.

Läs mer och se fler bilder

3. Townhouse mitt i city/Kungsholmen, Stockholm

Ett av de mest unika objekt i Stockholm till försäljning på länge. Mitt på Kungsholmen hittar du detta idylliska townhouse. Bara några steg från storstadens puls kan du här leva i en lantlig miljö och få det bästa av två världar. När den här gamla stallbyggnaden från 1800-talet gjordes om till bostadsrätter i slutet på 90-talet, var det ingen mindre än arkitekten Thomas Sandell som stod för skapandet.

Läs mer och se fler bilder 

4. Grönt hus under miljonen/Fagervik, Timrå

Det här fina huset har fått mycket uppmärksamhet i veckan. Förmodligen delvis för att utgångspriset inte ens är en miljon. 985 000 sek startar priset på för den 109 kvm färgstarka villan.

Läs mer och se fler bilder

5. Magisk sjötomt/Tunaberg, Nyköping

Det är läget som är grejen. Fritidshuset är bara 41 kvm och här bor du i ärlighetens namn tämligen enkelt. Men det uppseendeväckande med det här objektet är den superfina stora sjötomten. Som ägare till den här fastigheten har du också nyttjanderätt av sjöboden nere vid strandlinjen.

Läs mer och se fler bilder

6. Atombombsäker mötesplats/Alingsås

Sett utifrån är det omöjligt att gissa vad som döljer sig på insidan av det här skyddsrummet i Alingsås. Väl inuti uppenbarar sig något som åtminstone vi aldrig sett tidigare. Det här kan mycket väl vara Sveriges mest unika konferensfacilitet. Det som tidigare var tänkt som kommunikationscentral för civilförsvaret inhyser idag festlokal, restaurang och 50 sovplatser. Nu är skyddsrummet till salu. Och i en händelse av atombomb så ingår en 200 kvm stor bunker där du är helt skyddad från detta.

Läs mer och se fler bilder

7. Marthas mini-cottage/Huddinge

De allra minsta objekten på boneo.se brukar få mer uppmärksamhet än de allra största. Det kan ha en förklaring i att fler och fler söker ett mer minimalistisk liv. Bara det allra mest nödvändiga. Och det har man om man flyttar in här. Förbered dig på en sötchock. Den här bostadsrätten i New England-stil är bara 21 kvm.

Läs mer och se fler bilder

8. Arkitektritad dröm/Helsingborg

Denna bostad till salu är något av det snyggaste vi sett. Hela huset är en arktitektonisk dröm i skandinavisk stil. Ett hus där en fasad av glas och stål möts i en perfekt symbios. Kika särskilt in köket där öppen spis och vedspis höjer mysfaktorn med flera hundra procent. Här kan du antingen bada i havet som inte direkt ligger långt bort, eller ta ett dopp i den egna poolen.

Läs mer och se fler bilder

9. Villa i herrgårdsstil/Vallentuna

Här har man lyckats bra med att skapa ett nytt hem med 1700-talskänsla. Huset byggdes så sent som 1981, men då utifrån originalritningar av ett hem med över 300 år på nacken. Här är en av av höjdpunkterna den stora tomten med fruktträd och bärbuskar som ger en känsla av att ströva omkring i en park. Precis som man förväntar sig på en herrgård. I den ena flygeln ryms en inomhuspool som till ytan är lika stor som hela den andra flygeln.

Läs mer och se fler bilder

10.  Penthouse med havsutsikt/Båstad

Bara träden avslöjar att vi fortfarande befinner oss i Sverige, och inte på soligare breddgrader i Europa. Vackra Båstad är å andra sidan en av de platser i Sverige där man lättast kan få känslan av att befinna sig utomlands. Den här våningen i omtalade bostadsprojektet Norrvikens kust är en av få som finns kvar till försäljning. Och dessutom den allra största våningen i området. Utsikten från detta penthouse om 176 kvm är helt fenomenal.

Läs mer och se fler bilder

Av: Alexander Erwik, alexander.erwik@boneo.se

Relaterade artiklar

Senaste Inläggen