Unikt hus i amerikansk stil – så lite kostar det!

9 april, 2020

När man ser bilder på huset så tänker man att fotografierna skildrar ett hem från sydvästra USA. Man kan nästan höra Sweet home Alabama i bakgrunden, och se mormor i gungstolen sitta där på den vackra verandan. Men ute på tomten vajar ingen amerikansk flagga från stången, utan istället en svensk.

För det här underbara huset hittar du faktiskt i Sverige, närmare bestämt mitt i Trestad. Cirka 20 minuter med bil från såväl Uddevalla, Trollhättan och Vänersborg.

Läs också: Praktfull grosshandlarvilla med mäktigt sjöläge

Det är ett underbart hus som nu är till salu, och intresset för det är enormt. Just nu är det ett av de mesta delade husen i sociala medier. Om inte det mest delade. Vilket är helt förståeligt. Fastigheten på Grunsbo 301 är tämligen unik och karaktäristisk.

Läs också: Titta in i det omtalade tempelhuset

Det som gör det mest tydligt att inspirationen har hämtats ur amerikansk stil, är den karaktäristiska verandan. Som tagen ur en filmscen.  Huset byggdes redan 1929 men har genomgått flera renoveringar i närtid. Den senaste 2014 då bland annat köket fick nytt golv.

Läs också: 14 rum och ett torn – mitt i skogen

Det är svårt att välja ut en enda sak som sticker ut. Det finns så mycket att fästa sig vid i det här huset. De eleganta fönstren med gamla blåsta glas, järnkaminen i vardagsrummet eller de romantiska tapeterna i sovrummen. En framtida ägare behöver inte välja. Hela huset och det underbara liv man kan få här, till ett utgångspris på 1 675 000 sek. Priset är faktiskt en av de mest häpnadsväckande sakerna med den här bostaden. Här får man ett drömhem till samma pris som en etta i Sveriges största städer.

Framför allt lär det här huset komma till sin rätt sommartid. Bostaden omgärdas nämligen av en stor tomt med både syrénbuskar, aspar, fruktträd och ekar.

Fakta om huset

Vad: Villa

Utgångspris: 1 675 000 sek

Boarea: 153 kvm

Tomtarea: 5 423 m²

Förmedlas av: Era hus & hem

Läs mer och se fler bilder i bostadsannonsen här på Boneo.se

Av: Alexander Erwik, alexander.erwik@boneo.se 

Fler bilder på huset nedan

Relaterade artiklar

Senaste Inläggen