Westside Solna – en kronjuvel bland urbana bostadsprojekt

24 oktober, 2019

Det är ett efterlängtat bostadsprojekt. Westside Solna är en symbol för den utveckling som gör Solna mer och mer till en egen stad, snarare än en förort till Stockholm. Redan 2017 ökade omsättningen i Solna med hela 461 miljoner jämfört med året innan. Det har därmed också blivit fler jobb här. Totalt ökade sysselsättningen inom besöksnäringen med 16 % om man jämför 2017 med året innan. Solna är också Sveriges femte största hotellkommun. Den ökade turismen har helt enkelt gjort Solna gott, och det märker de som bor här. Utbudet har blivit större och kvaliteten på det som erbjuds i form av t.ex restauranger högre.

Det råder ingen tvekan om att Solna lever och erbjuder ett stort och brett utbud för de som bor här. Bostadsprojektet Westside Solna ligger därför helt rätt i tiden, och äntligen har inflyttningen påbörjats till de 252 lägenheterna som finns här.

Kronjuvel bland urbana bostadsprojekt

Bygget har länge väckt stor nyfikenhet och intresse hos de som bor runt omkring. Dels för att det pågått en tid, men också för att något liknande inte finns här sedan tidigare. Det har varit ett stort bygge som vräkt ut sig längs med Tulegatan och Råsundavägen. När byggnadsprojektet nu börjar bli klart tar Westside Solna täten som en kronjuvel bland urbana bostadshus.

Solna – city på 12 minuter

Här i detta bostadshus i gränslandet mellan Solna och Sundbyberg finns det också planer på caféer och butiker, Westside Solna nöjer sig inte med att bara erbjuda någonstans att bo, utan också en plats där man kan leva. Solna låter också längre bort än vad det i själva verket är. Närmaste tunnelbana för de boende i Westside Solna är Näckrosen, och därifrån tar det 12 minuter till city. Från närmaste tunnelbana har du gamla filmstaden i Råsunda runt knuten, som vid sin storhetstid var en av Europas mest moderna filmstudios. Här spelades över 400 filmer in. Idag är området k-märkt men svensk filmhistoria frodas i högsta grad.

Gemensam pool och takterrass

De flesta av lägenheterna i Westside Solna har tillgång till balkong, och det finns gemensam tillgång till terrass i västerläge såväl som utomhuspool på innergården. Lägenheternas storlek varierar mellan 23 kvm upp till 97 kvm.

Den lägenheten som nu ligger ute på Boneo till försäljning är 45 kvm och ligger på 7:e våningen, högst upp i huset. Den som flyttar in här i december (när tillträdet sker) får något helt nyproducerat, med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum och terrass på 18 kvm. Helt klart en av de mer attraktiva objekten på Boneo just nu.

Läs mer om lägenheten och se bilder

Av: Alexander Erwik, alexander.erwik@boneo.se

Relaterade artiklar

Senaste Inläggen