Annons

Trend & Design

Bostadstipset: Sommarnöje på Dalarö

Att bo i den här skärgårdsvillan skulle kunna beskrivas som ett ’Sommarnöje’. Vilket för övrigt också är namnet på den kända tavla som Anders Zorn skapade i just den här skärgårdsmiljön. Men konstnären är inte den enda som älskat Dalarö på somrarna. Genom tiderna har andra historiska personer som August Strindberg och Carl Larsson ägnat somrarna åt den vackra skärgårdsorten i Stockholms södra skärgård. Listan över konstnärer och författare som har en dokumenterad kärlek till Dalarö, kan göras lång. 

Man behöver däremot inte vara varken kultur- eller konstpersonlighet för att förstå charmen. Det här är en skärgårdsmiljö som är inspirerande för alla. Vilket somrarna fortfarande är ett bevis för. Då är Dalarö en populär destination både för turister och Stockholmare som vill uppleva skärgårdsdrömmen. En del skulle säkert gå så långt som att säga att det inte blir någon riktig sommar om man inte får vara en tid i skärgården.  

Nu behöver man inte invänta sommaren för att Dalarö ska komma till liv. Här finns en salig blandning mellan permanentboende och sommarresidenter. Den som lever på Dalarö året om har nära till allt som man kan tänkas behöva. Från det här skärgårdshuset är det gångavstånd till det allra mest nödvändiga i tillvaron. Till Stockholm city tar det mellan 40 minuter och en timme, beroende på val av kollektivtrafik. 

Huset som nu är till salu här på Boneo är byggt så sent som 1998. Tittar man på översiktsbilderna över området från ovan är huset i fokus. Det känns helt enkelt inte byggt för att smälta in, utan för att sticka ut. Utsikten är helt fantastisk över Jungfrufjärden och Dalarös inlopp. Den kan man njuta av både från huset och från garagetaket som rymmer en fin uteplats. Huset är ljust och fint med ett luftigt intryck, med högt i tak och stora sociala ytor. Bara att kunna promenera ner till vattnet på morgonen och ta ett dopp gör huset till ett drömboende. 

Titta in i huset nedan, eller gå direkt till bostadsannonsen på Boneo

Visst ser du huset på bilden? 

Utsikten från matbordet är som en tavla

Bastu i anslutning till badrum

Den ljusa och fina salongen

Här skulle bokdrömmar kunna komma till liv...

Hallen är inbjudande 

Minst

Störst

Billigast

Dyrast

Annons