Annons

Trend & Design

Tallrikar uppåt väggarna!

Det är helt rätt år för Maria Celin och hennes passion. Nu är det nämligen helt ute att köpa nytt. Enligt trenderna ska vi istället använda det vi har eller göra något nytt av något gammalt. Nu gör också samlingstallriken comeback. Fynda dina på loppis om du inte hittar några i källaren. 

Text nedan av: Maria Celin 

Det vanligaste vi hänger på våra väggar är ju tavlor, målningar, affischer och foton. Men jag tycker det är mycket roligare att vidga på de vyerna och sätta upp nästan vad som helst! Jag brukar sätta upp sådant jag hittar på olika loppisar och second handbutiker. Det kan vara ett gammalt tennisrack i trä, äldre registreringsskyltar eller vackra speglar. 

Porslin på väggen

När man går på loppis och tittar slår det en hur mycket gammalt porslin det finns. Hundratals gamla tallrikar och fat i olika storlekar och färg. Många gånger är det udda porslin, det kanske finns två eller fyra av en viss sort och då kan det vara svårt att duka med dem (även om jag älskar att duka med udda porslin). 

Eller så kanske du har ett vackert gammalt porslin längst in i skåpet som du aldrig använder som är jättevackert. Det är synd och skam att allt detta porslin ska förgås eller ligga och vänta på en stormiddag eller julfirande. 

Förr i tiden var det väldigt populärt med samlartallrikar. Man fick en varje jul med årtalet och en tryckt bild. Det fanns även morsdagstallrikar, kungatallrikar, tallrikar med djurmotiv, andra med stadsmotiv, muminfamiljen, flora och fauna, ja you name it. 

Läs också: Man tager det man haver

00-talet skalade av

När det avskalade 00-talet gjorde sin entré djup-dök samlartallrikarnas status och de förpassades till källare och loppisar. Synd, mycket synd om du frågar mig. Få saker är så vackra på väggen som tallrikar med motiv! 

Det går att hänga upp vilka tallrikar som helst om man använder sig av en tallriksupphängare, en liten metallklammer som man spänner fast kring tallrikens kanter och då ger ett upphäng på baksidan. 

Läs också: Presentpapper av tidningar - så gör du

Så ner i källaren, ut på loppisarna, kolla farmors skåp och knäpp på en hållare; vips så har du fixat en superfin tallriksvägg!

//Maria Celin

Drömmer du också om att bli inredare? Tillsammans med Lulu Carter driver jag en distansutbildning som ger dig nycklarna till en helt ny karriär. Läs mer om utbildningen här

Missa inte min podd! 

Minst

Störst

Billigast

Dyrast

Våra inspiratörer

Lulu Carter

Lulu Carter

Inredning

Alexander Erwik

Alexander Erwik

Trender & Design

Maria Celin

Maria Celin

Återbruk

Andreas Sabelhierta

Andreas Sabelhierta

Renovering

Annons