Bolån

Bostadslån

När det är dags för att finansiera ett köp av en ny bostad behöver du ett bostadslån, oavsett om du lånar pengar till en ny villa eller en bostadsrätt så är det samma procedur och regler. Vid ett bolån så är det fastigheten eller de till bostaden relaterade värdepappren som intecknas eller pantsätts vanligen som säkerhet och pant för lånet.

Att låna pengar med en bostad som säkerhet innebär förutom ett noggrant handläggande även ett stort engagemang. Varje bolåneansökan studeras av den aktuella bankens bolånespecialister och du kan känna dig trygg med att alltid kunna få personlig hjälp under låneprocessen. Det är viktigt att du är väl förberedd inför din ansökan om bolån. Din bank kommer behöva veta din och den eventuella medsökandes ekonomiska situation för att kunna hjälpe er på bästa sett.

Lånelöfte

Ett lånelöfte är precis vad det låter som, ett löfte, eller ett förhandsbesked från banken med ett belopp på hur mycket du kan låna för att kunna köpa en bostad. Har du planer för att köpa bostad är det en bra idé att först ansöka om lånelöfte från banken. Lånelöftet baseras på din inkomst.

Det senaste från Bolånebloggen - allt om din bostadsekonomi

Spartips - så spar du till kontantinsatsen; Omge dig med rätt personer: Läs tipsen här

Finansiera renoveringen - så bör du göra: Läs inlägget här

Så får man in unga på bostadsmarknaden: Läs inlägget här

Höstens stora visningshelger, så förbereder du dig ekonomiskt: Läs inlägget här

Spara till barnens bostad - så ska du tänka! Läs inlägget här