Annons 680492

Loading interface...

Fastighet, KontorKåbo, Uppsala

Villavägen 7, Kåbo, Uppsala

60 000 000 kr

Kommersiella
Nu finns möjlighet att förvärva den Q-märkta hyresfastigheten, även kallad Villa Hemgården i Kåbo.
Fastigheten har en huvudbyggnad och en sidobyggnad som är smakfullt renoverade med de tidstypiska detaljerna bevarade. Från båda byggnaderna har du direkt access till den vackra uppvuxna trädgården med en väl tilltagen uteplats, en central oas som brukas av samtliga hyresgäster.
Det finns idag en vakant yta om 175 kvm, övriga ytor är uthyrda.
Hyresintäkterna är ca 3 Msek med den vakanta ytan inkluderad med en marknadsmässig hyra.

Detaljplanen tillåter både kontor och bostäder.
Fastigheten överlåtes i bolagsform.

Historia:
Villa Friden är en av de första villorna i området Kåbo, även kallat Profferssorsstaden i Uppsala. Villan har senare kallats "Villa Hemgården" och beboddes ursprungligen av Lars-Erik Larsson, fabrikör för Hästens skofabrik som i folkmun kallades "Sko-Lasses". Villan är numera Q-märkt.
Den utrustades med flera nymodigheter varav några finns bevarade än idag, till exempel ett isskåp – kylskåpens föregångare – där kylan upprätthölls av stora isblock, en "telefonhytt" med en av stadens första privattelefoner samt husets ursprungliga vattenklosett.
På den parkliknande tomten som angränsar till Botaniska trädgården finns även en f.d. chaufförsbostad samt ett par garagebyggnader, idag inrett kontor.

Den kulturminnesmärkta direktörsvillan restaurerades senare hänsynsfullt. De tre planen gjordes om till moderna kontorslokaler. IT-teknik, hiss, komfortkyla, etc, installerades. Stor omsorg lades på att bevara byggnadens ursprungliga charm och atmosfär.
Sidobyggnaden totalrenoverades även 2017.
... Läs mer

MER FAKTA

Upplåtelseform: Äganderätt

Tomtarea: 2 867 m²

VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning
Läs mer hos mäklaren

Claes Du Rietz

Mäklarhuset Uppsala kommersiella
Strandbodgatan 10, Uppsala

070-339... Visa telefon

claes.d... Visa epost