Annons 680492

Loading interface...

VillaGränna, Jönköping

Uppgränna Gästgivaregård 3, Gränna, Jönköping

10 995 000 kr 330

Välkommen till Uppgrenna Naturhus!
Nu finns möjlighet att bli lycklig ägare till ett helt unikt hus med spännande arkitektur, ett fantastiskt läge samt magisk utsikt över sjön Vättern. Naturhuset är idag en välkänd hållbar mötesplats.
Huset är i alla delar miljögenomtänkt, och har ett eget kretsloppssystem. Det stora glastaket och de generösa glaspartierna möjliggör ett klimat likt norra Italien.

Nu har en ny ägare möjlighet att utveckla verksamheten och ta den till helt nya nivåer. Det finns en stor utvecklingspotential där endast fantasin sätter gränser. Kanske en helt unik festlokal under glastaket för bröllop och andra fester? Eller ett wellnesscenter? En restaurang med egenodlade grönsaker? En Retreatanläggning? Ett spa? Konferansanläggning?
Eller om man vill förvärva det som ett exklusivt boende med obruten sjöutsikt och medelhavsklimat!

Uppgrenna Naturhus ligger mitt emellan de större städerna längst turistvägen alldeles vid sjön Vättern i södra Sverige. 4 km söder om huset ligger turiststaden Gränna, (800 000 besökare/år). Huset ligger i närhet till bra kommunikation via E4, tåg eller flyg. Naturhuset, som är det enda i sitt slag, har besökare från hela världen och intresset ökar för varje år.
Uppgrenna Naturhus är helt unikt då det är det enda Naturhus i sitt slag som finns i världen för verksamhet.
Idag står caféverksamheten för huvudnäringen och ca 400-450 besökare dagligen hittar hit sommartid.
Stor efterfrågan finns för upplevelser/aktiviteter året runt, tex. Inom turistnäringen och även restaurangverksamhet.
Sedan öppnandet 2015 har förfrågningar gällande bröllop strömmat in varje vecka. Även förfrågningar om 50-årskalas, fester och konferenser med övernattning.

Hela anläggningen är tillgänglig/handikappsanpassad.
När du tar klivet innanför entrédörren så tar du också klivet in i "Medelhavet". Du möts av en lugn atmosfär i prunkande grönska, fågelkvitter och en obeskrivlig vy över Vättern.
I den stora växtbädden till vänster i söder växer melon, persika, nektarin, fikon tomater och vinrankor. Tittar du rakt fram ser du den storslagna sjön Vättern och Visingsö genom glasväggen i väst.
Här inne finner du också mysiga sittgrupper i caféterassen växthuset.
I den uppvärmda delen av huset på entréplanet finns två rum som idag används vid konferenser, samt en 30kvm stor balkong i västerläge, ett kök ,en hall och wc.
En trappa ner på källarplanet finns till vänster teknikrum, tvättstuga, samt ett kontor/behandlingsrum. Ett uthyrningsrum med dusch/wc och egen ingång finns också. Till höger hittar man "regnskogen " som idag är ett relaxrum där det även finns en stor solanläggning för ljusterapi/värmebehandling. Här finns också två omklädningsrum med duschar och två wc.
På detta plan ligger också en åretruntuppvärmd vinterträdgård med mandarinträd och Aloe Vera b.l.a.
Tar du sedan trapporna upp ändå till den stora takterrassen "orienten" under glastaket, kan du sjunka ner och vaggas till ro i en av hängmattorna där. Endast glastaket finns mellan dig och himmelen. Den fria utsikten över sjö och landskap genom glaset runt omkring dig är oslagbar. Utsikt i 360 grader, och även uppåt!
Runt huset finns flera generösa sandstensbeklädda terrasser, alla med vy mot både berg och sjö
Solnedgångarna över Vättern är magiska och kan avnjutas från alla platser både i och utanför huset!

Naturhus beskrivning:Växthuset möjliggör ett slutet lokalt kretslopp där husets avlopp från wc, disk och tvätt processas, infiltreras och renas i växtbäddar. Växterna tar upp näringen och omvandlar den till frukt och grönsaker, kretsloppet sluts. Växthuset ger fantastiska uterum skyddade från regn, vind, snö och skapar ett klimat motsvarande norra Italien. Uteplatserna kring huset används från februari/mars till långt in på oktober. Huset är alltigenom miljögenomtänkt och tillsammans med höga krav på utförande, material och energisystem kombinerar Naturhuset ett minimalt ekologiskt fotavtryck med härliga sinnesupplevelser.

Gå gärna in på hemsidan för fler bilder och information: https://uppgrennanaturhus.se/

Möjligheternas hus är nu till salu det är bara dina fantasier som kan sätta begränsningarna. Hör av dig för mer information.
... Läs mer

MER FAKTA

Upplåtelseform: Äganderätt

Tomtarea: 2 232 m²

Byggnadsår: 2015

Kvm-pris: 33 318 kr/m²

Dagar på Boneo: mars 2020

VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning
Läs mer hos mäklaren

Jeff Axelsson

HusmanHagberg Jönköping
Klostergatan 23, Jönköping

070-937... Visa telefon

jeff.ax... Visa epost