Annons 680492

Loading interface...

Detaljplan Lofsdalen 1:320, Härjedalen - Lofsdalen, Härjedalen

Kommersiella
Detaljplan belägen vid liftstation till salu i expansiva Lofsdalen. Planen innehåller 62 tomter med ski in/ski out läge både utför och på längden. Förslag på områdets namn är Lofsdalsporten. Områdets taxeringskod är 110 och inte 300 som nämns under rubriken taxeringskod.

Lofsdalen bjuder på en livsstil året om, var med i Lofsdalens utveckling och investera i ett tomtområde i anslutning till skidanläggningen med 25 backar, det nybyggda Skoterhuset och alla andra härliga aktiviteter. Fjällets baksida är under utveckling och det här området är en av de förbindande länkarna. Området bjuder på både avskildhet och närhet till många funktioner och aktiviteter. Här finns möjligheten att bygga det perfekta området för barnfamiljer vilket inte finns på orten idag. Tänk lekplats, pulkabacke, grillplats och kanske en släplift i området. Detta kan bli det nya, mest eftertraktade området för familjer som vill satsa på att vara i fjällen. Området innehåller 62 tomter på fjällets sydsluttning med en underbar utsikt,längdspår som löper längs med tomtgränserna samt lifstationen Tvären som går ner i området.

Lofsdalsporten ligger på 600 m höjd rakt under skidanläggningens Tvärenlift på fjällets sydsluttning med den fina fjällsjön Lofssjön rakt nedanför. Östanspåret som idag löper genom området kommer att flyttas av spårbolaget för att ge plats för dessa tomter. Istället kommer spåret att förläggas så att det löper i anslutning till tomtgränserna.

Vatten och avlopp
Kommunalt VA kommer att installeras av Vatten & Miljöresurs AB som är det kommunägda Va-bolaget. Här finns två möjligheter att antingen göra en fullskalig installation och betala samtliga anslutningsavgifter eller att installera i kluster och låta området växa fram med en mer bekväm kostnadsbild genom projektet.

Utveckling av bostadsmarknaden i Lofsdalen
Allt fler väljer att köpa fritidshus på orten och prisutvecklingen har varit storartad sedan 2014. Snittpris / kvm har ökat från 21 313 kr till 29 789 kr mellan 2014-2018 vilket motsvarar en ökning på ca 40 %.

Mer information om utvecklingen i Lofsdalen finns i dokumentet Marknadsutveckling Lofsdalen under viktiga dokument på hemsidan. Där finns även all dokumentation gällande detaljplanen.

Välkommen att kontakta oss vid frågor eller om ni besöka området.
... Läs mer

MER FAKTA

Byggår: 2000

VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning
Läs mer hos mäklaren

Maria Sondell

HusmanHagberg Härjedalen
Jämtlandsgatan 3, Sveg

070-391... Visa telefon

maria.s... Visa epost