Annons 680492

Loading interface...

Gård/SkogÅsarp, Falköping

Solberga Gärdet, Åsarp, Falköping

11 000 000 kr 7 rok 282,70

Välkommen till Solberga Gärdet!

Vackert belägen gård om 68 ha i det natursköna området runt Solberga ca 2,5 mil söder om Falköping. Det trevliga gårdscentrat består av stort bostadshus med 7 r o k, ladugård och flera mindre ekonomibyggnader. Välskött trädgård med stora grönytor, buskar och fruktträd. Ca 100 m från gården ligger en större damm som med lite uppröjning kan bli en riktig liten oas.

Bostadshuset, som är på 282 + 107 kvm enligt ny boareamätning, är i två plan samt källare och byggdes 1931. Här finns en stor glasveranda, mycket stor entréhall, sovrum, lilla och stora salen, stort lantkök med matplats, kammare, groventré och mindre badrum med wc och dusch. På övre plan finns stor hall med utgång till balkong, vardagsrum, liten toalett, 2 sovrum samt ett tidigare kök med trappa till entréplanet. Gott om förråd i de väl tilltagna sidovindarna. Källare finns under en del av huset och här finns 2 st matkällare, pannrum, tvättstuga/förråd, grovtvättrum samt det integrerade dubbelgaraget som idag används som vedförråd.

Ekonomibyggnaderna består av stor högbyggd ladugård i vinkel uppförd 1923 med stalldel och logdel, magasin med bl.a. garage, snickarbod och brygghus, vedbod och verkstadsbyggnad samt ett litet hönshus och jordkällare med överbyggnad.

Enligt skogsbruksplan upprättad juni 2020 uppgår marken till 68 ha i ett sammanhängande skifte varav 47,1 ha produktiv skogsmark, 16,6 ha inägomark, 3,1 ha impediment och 1,2 ha övrig mark.

Den produktiva skogsmarken har ett virkesförråd om ca 13 100 m³sk varav ca 11 600 m³sk är i avverkningsbara klasser. Enligt blockartan - SAM 2020 är ca 5 ha betesmark och ca 10 ha är åkermark. Stödrätter finns till dessa arealer. Alla åker- och betesmarker är upplåtna innevarande växtsäsong på ett muntligt arrendeavtal. Stödrätterna tillhör idag arrendatorn men överlåts till en köpare vid arrendets avslutning. Fastigheten har en bra arrondering med gårdscentra och i princip all inägomark samlad i norr och sammanhållen skogsmark i söder.

Älgjakten ingår i Solberga Älgjaktslag med gemensam älgjakt på ca 1 200 ha och småviltsjakten är upplåten på ett muntligt avtal innevarande jaktsäsong. Både älgjakten och småviltsjakten tillfaller därför köparen tidigast 2021-07-01. God tillgång på älg, rådjur och annat småvilt. Vildsvin finns i viss omfattning. Fastigheten har även del i fiskerätt Ätran.

Till Åsarp är det ca 7 km där man hittar närmaste matvaruaffär, skola F-6, idrottsförening och till närmaste badsjö är det ca 5 km. Till Falköping med all önskvärd service och kommunikationer är det ca 25 km och till Ulricehamn och Skövde är det ca 3 resp. 6 mil.

Gården säljs via anbud med en prisidé om 11 000 000 kr. Anbud skall vara mäklaren tillhanda senast 27 september 2020. Komplett skogsbruksplan och anbudsblankett finns under "Dokument".

Visning av gårdscentrum och byggnader sker söndag 6 september kl.15:00 och torsdag 10 september kl.17:00. Besiktning av mark och skog sker på egen hand.

Välkommen att anmäla dig till visning via vår hemsida (ej via Hemnet)!
... Läs mer

MER FAKTA

Upplåtelseform: Äganderätt

Kvm-pris: 38 911 kr/m²

Byggnadsår: 1931

Dagar på Boneo: 27 dagar

VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning
Läs mer hos mäklaren

Gregers Winbo

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Falköping
Storgatan 1, Falköping

073-867... Visa telefon

gregers... Visa epost