Loading interface...

VillaBranteviks fiskeläge, Simrishamn

Östersjögatan 39, Branteviks fiskeläge, Simrishamn

6 700 000 kr 6 rok 100

Budgivning
Tänk att vakna upp till det lugnande ljudet av vågorna som slår mot klipporna längs med kustremsan - bara några meter från sovrumsfönstret. Tänk att se svanarna flyta förbi i par utanför altanen och skymta fiskmåsarna glida över Norra hamnen. Tänk att ta första koppen kaffe i badrocken efter ett morgondopp. Ja, tänk att bo på det pittoreska fiskeläget Brantevik, där stockrosorna växer sig höga längs med huskropparna i puts och tegel. Nu kan drömmen om ett hus vid havet bli sann. Välkommen på visning!

Vid norra hamnen i Brantevik ligger detta oemotståndligt charmiga boende med havet precis utanför oavsett var du befinner dig i huset. Huset är nästan det enda som ligger på havssidan i byn. Byn vars storhetstid utspelade sig under slutet av 1800-talet när fiskeläget expanderade kraftigt, då byggdes bland annat två hamnar som står kvar än idag. Som mest fanns det 118 segelfartyg registrerade.

Just detta hus var byns första telegrafstation och är uppfört i korsvirke med tegel emellan vilket vid uppförandet 1848 sällan användes eftersom det var ett dyrt material.

På 70-talet skedde en större ombyggnation efter att man i många år haft skomakeri i husets södra del, där det är separat ingång in. I ungefär samma veva, i början på 80-talet, så inreds ovanvåningen som idag inrymmer gott om förvaringsmöjligheter, två sovrum samt en toalett. I huset finns gott om vackra äldre detaljer bevarande så som fina dörrar med gamla beslag, brädgolv och kaminer. Men vad som dominerar i hela huset är självklart vyn ut över Östersjön - lika praktfullt när det är spegelklart som när östanvinden ligger på och havet slår mot klipporna.

Eftersom huset har två ingångar skulle det fungera väl att ha mindre verksamhet, här finns trots allt hela 6 rum att disponera. Fastigheten är belägen mitt i hjärtat av Brantevik på den populära och pittoreska Östersjögatan. Bara några minuters promenad bort kan ni inhandla färsk fisk i Branteviks fiskrökeri vid Södra hamnen eller äta en god bit mat på restaurang Branterögen!
... Läs mer

MER FAKTA

Upplåtelseform: Äganderätt

Tomtarea: 467 m²

Byggnadsår: 1848

Kvm-pris: 74 950 kr/m²

Dagar på Boneo: april 2020

VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning
Läs mer hos mäklaren

Micaela Rydberg

Bjurfors Österlen
Kristianstadsvägen 1, Simrishamn

070-164... Visa telefon

micaela... Visa epost

bannerbanner