Försäkring

Hemförsäkring

Hemförsäkringen är grunden för alla våra boendeförsäkringar och ger ett bra ekonomiskt grundskydd för både ditt hem och dig som person. Vilken försäkring du bör välja beror på vart och hur du bor. Det finns även tilläggsförsäkringar som är till för dig som vill känna dig extra trygg. Lyssna med din försäkringsrådgivare eller ditt försäkringsbolag om vad som är bäst för dig.

Det finns flera olika typer av försäkringar och du behöver även en klar bild över dina ägodelar som till exempel dina möbler, kläder, konst, Tv och stereo och personliga saker. Detta kallas för lösöre.

Om olyckan är framme är det viktigt att du har en försäkring som täcker även detta.
Ditt försäkringsbolag kommer att be dig göra en uppskattning av hur mycket du och din familj äger och vad det är värt. Detta beloppet ska motsvara allt som finns i hemmet. Tänk på att hela tiden hålla detta värdet aktuellt och inte glömma bort när du köper nya möbler osv.

Dolda fel-försäkring

Med en dolda fel-försäkring får du som säljare av en bostad ett skydd mot krav som den som köpt din bostad kan ställa på dig i efterhand. Försäkringen innebär i praktiken att ett försäkringsbolag tar på sig uppdraget att utreda vilket eventuellt ansvar du har. Om det skulle visa sig att du har ett ansvar kan försäkringen täcka för ersättning som ska betalas till köparen.

Läs mer om hur dolda fel-försäkring fungerar i husbloggen här på Boneo