Renoveringstips

Renoveringstips

Att renovera själv kan vara både roligt och utvecklande. Det kan vara ett sätt för familjen att faktiskt göra något tillsammans, istället för att alla sitter med sina telefoner hemma. Att man sedan dessutom kan titta på sitt hem och känna en stolthet i att ha gjort det själv, gör att det också blir roligare att bo där.

Man ska dock inte utföra all renovering själv i hemmet, det finns områden som kräver yrkeserfarenhet, annars riskerar du inte bara att skada dig själv, utan också att skada ditt hem på ett sätt som kan bli otroligt kostsamt att återställa. Detta gäller främst el och vatten.Dessa områden bör man lämna över till en fackman. Vissa installationer och renoveringar är inte heller godkända om det inte gjorts av en certifierad hantverkare. Om olyckan är framme så gäller inte hemförsäkringen.

De flesta med tid och tålamod klarar av att måla, tapetsera, lägga golv och göra sitt hem finare. Det finns gott om bra källor på nätet, eller gör det själv-böcker.

På den här sidan kommer vi på Boneo tillsammans med experter och branschaktörer, att löpande bjuda på renoveringstips som hjälper dig i fixandet hemma. Håll också utkik i vårt magasin 'Trend & design' där vi varje vecka skriver om hur du snyggar till hemma, såväl stora som små förändringar.

Missa inte vår renoveringsbloggare Andreas Sabelhierta som varje vecka bjuder på tips och tricks för dig som känner att du har lite kvar att lära, men gärna vill lära dig att göra själv.

Hitta bloggen här: andreas-sabelhierta.boneo.se

Läs mer om renovering på Boneo:

Skattgömma för dig som renoverar - bara 5 minuter med bil utanför Stockholm

Video

Gjuta flaggstångsfundament - så gjorde Andreas Sabelhierta

Läs mer om att gjuta flaggstångsfundament här

Slipa och måla trägolv med Bosch excenterslip

Läs mer om hur du jobbar med excenterslipen här

Lycka till med din renovering!