Dyrast på Boneo – spana in lyxvillorna

15 april, 2020

Ett fantastiskt poolområde, en drömbrygga, en takterrass utöver det ovanliga – här är hemmen som har det lilla (och ibland det stora) extra. Men smakar det gott, så kostar det en slant. Den billigaste villan på listan över de dyraste husen till salu på Boneo just nu, ligger på 15 miljoner. Den dyraste? Då får du säkerställa att du har ytterligare 8 miljoner till i bostadsbudget.

1. Glaspaviljong – Värmdö

Den som flyttar in här får räkna med att ta in fönsterputsare när vårens ljus tränger in igenom fönstren. Villan på Fågelbro, Värmdö är nämligen en glaspaviljong. Men har man redan lagt ner 23 miljoner på själva huset så kanske putshjälpen betraktas som en liten utgift i sammanhanget.

Läs också: Exklusivt hem – säljs fullt möblerat

Huset har ett unikt sjöläge och en fenomenal utsikt över tranaröfjärden. Själva huset är 180 kvm och förutom utsikten och närhet till naturen erbjuder det här lyxiga boendet också pool, dubbelgarage och båtplats.

Om hushållet plötsligt får tonåringar som vill frigöra sig, men ändå inte lämna barndomshemmets trygga vrå, kan vederbörande flytta ut till poolhuset om hela 50 kvm.

Gå till bostadsannonsen

2. Idylliska Vaxholm

Mysigt, vackert, idylliskt. Så brukar Vaxholm beskrivas. De som en gång bott i Vaxholm ser alltid tillbaka på den tiden med särskilt goda minnen. Det är inte utan anledning som det kallas för skärgårdens huvudstad. Och nu kan skärgårdsdrömmen förverkligas även för dig.

Läs också: Titta in i det omtalade tempelhuset

Kanske känner du för att kunna hämta en flaska vin i vinkällaren och promenera ner till den egna bryggan med två glas och njuta av solen från 11 på förmiddagen till in på kvällen? Då är det här rätt hus för dig. Villan är 290 kvm stor med totalt 10 rum. Och stor tomt om 2040 kvm. På tomten finns också uppvärmd saltvattenpool om det lockar mer än badupplevelsen nere vid bryggan. Utgångspriset är 19 250 000 sek.

Gå till bostadsannonsen

3. Tidstypisk 30-talsvilla – Djursholm

Om du vill bo i Djursholm men letar efter något tidstypiskt för 1930-talet snarare än ett vräkigt futuristiskt nybygge, så är det här kanske rätt hus. Prislappen i området, där några av Sveriges allra rikaste har bosatt sig, är i vanlig ordning allt annat än modest. Ska du flytta in här på Sköldvägen så får du vara beredd att punga ut med 18 500 000 sek, som är utgångspriset.

Läs också: Unikt hus i amerikansk stil – så lite kostar det

De som nu bor här och vill sälja sin bostad har bevarat de för 30-talet tidstypiska detaljerna som parkettgolv och glasdörrar, i symbios med ett i övrigt modernt och elegant hem. Utanför den 258 kvm stora villan finns också pool och en trädgård med stor potential. I skrivande stund är budgivningen redan igång.

Gå till bostadsannonsen

4. 70-talsvilla i toppklass – Danderyd/Djursholm

Huset byggdes redan 1970 men har de senaste 16 åren genomgått omfattande uppdateringar och renoveringar, som t.ex. asfaltering av uppfarten, installation av radonventilation, borttagning av vägg mellan matsal och kök och renovering av samtliga rum. Så sent som 2018 fick köket också helt nytt golv.

Läs också: Nyfikna frågor till Ingrosso

Mäklaren Linn Frölin från Magnussons mäkleri redovisar en lång lista på renoveringar i bostadsannonsen på Boneo.se. Det råder ingen tvekan om att det här är ett minst sagt uppdaterat hem i toppklass. Vilket motiverar prislappen på 18 500 000 sek, som är utgångspriset. Och sen får man inte glömma att huset ligger i välbeställda Danderyd. Dessutom på en särskilt lugn gata. Den stora villan om 316 kvm kommer också med flera inslag som står för det lilla extra, som utomhuspool och öppen spis.

Gå till bostadsannonsen

5. Lantlig charm – i Djursholm

När man står utanför huset och tittar in över staketet så tänker man först att man befinner sig på landet. Det kan vara staketet, eller den vackra trädgården. Det här huset har en lantlig charm, det centrala läget till trots. Villan finns nämligen bara ett stenkast från Djursholms torg. Och det verkar som att det finns en konstnärlig ådra hos någon av dem som nu bestämt sig för att sälja den här villan. På mäklarens bilder återfinns både konst, staffli och penslar. Nu kommer någon annan att få ta över det rummet, med sina penslar och färger. Eller så flyttar det in någon med helt andra drömmar.

Läs också: Rucklet som fascinerar – här är veckans mest klickade objekt

Huset kan bli ditt till ett utgångspris på 17 900 000 sek. Villan på Gudmundsvägen är 312 kvm stor och i bostadsannonsen lockar mäklaren med bland annat ’fantastiskt flöde av ljus och rymd’

Gå till bostadsannonsen

6. Pampig villa i jugendstil – Helsingborg

Det är inte bara i Djursholm eller Danderyd utanför Stockholm där husdrömmar utöver de vanliga kan gå i uppfyllelse. Det kan även inträffa på andra platser i Sverige. Bland annat i Helsingborg. Eller vad sägs om att flytta in 405 kvm stora Villa Hildesheim? Ett riktigt pampigt boende i klassisk jugendstil. Huset i sig är uppseendeväckande. Omgivet av tät häck ser man redan utifrån att det här är ett drömboende. De fyra våningarna (inklusive källare) kommer med hela 14 rum, bland annat bibliotek, flera kontorsrum, pingisrum, matkällare och naturligtvis flertalet sovrum och badrum. Prislappen för det storslagna hemmet börjar på 16 500 000 sek.

Gå till bostadsannonsen

7. Med havet som granne – Österåker

Söker du något lantligt och ostört? Promenadavstånd till havet men ändå Stockholm runt hörnet. Låt oss presentera denna 271 kvm stora villa i Rydbo Saltsjöbad, Svavelsö. Den stora tomten på 2 905 kvm har både gräsmatta och naturtomt som är helt insynskyddad. Den arkitektritade villan har ett utgångspris på 16 495 000 sek. Den som har en förkärlek till snickeridetaljer kommer med säkerhet att gilla den här gula villan. Det finaste rummet är den öppna och ljusa hallen vars kuliss är havet, som stilla ringlar sig förbi bara promenadavstånd bort.

Gå till bostadsannonsen

8. Skandinavisk charm & medelhavskänsla – Helsingborg

Vårt lyxspanande tar oss vidare till ett stycke skandinavisk charm med medelhavskänsla. Närheten till havet från det här charmiga 1700-talsboendet är ett obestridligt faktum. Bor man här så ingår med säkerhet morgondoppet som en av dagens självklara rutiner. Huset i Hittarp, Helsingborg är en lyckad kombination mellan den 1700-talslook som husets utsida har, och insidan som så sent som 2011 uppdaterades med påkostade, exklusiva och högkvalitativa materialval. Huset är 130 kvm och utgångspriset för det här vackra boendet är 15 900 000 sek.

Gå till bostadsannonsen

9. Drömmigt poolområde – Kungsbacka

Är det ett poolområde utöver det vanliga som du är ute efter? Då kommer du gilla det här huset i Kungsbacka. Närmare bestämt Onsala, Gottskär. Under 100 fotsteg kommer du dessutom ner till fjärdens vågor och stranden. Sett uppifrån är huset pampigt och särskilt fokus tar just poolområdet. Stort, generöst och som skapat för stora poolfester sommartid. Villan ser ut som två hus som sammanfogats och nog finns det heller inget att klaga på vad gäller boendeytan. Totalt är huset på 364 kvm och för det får man vara beredd att betala drygt 15 000 000 sek, som utgångspriset ligger på.

Gå till bostadsannonsen

10, Takterrass – runt hela huset – Vaxholm

Kronan på verket. Alla hem har något som är det lilla extra. Det där som gör att potentiella köpare fastnar för just det där huset. Vi tror att takterrassen här kan vara det här husets lilla extra. Fast så liten är den inte. Takterrassen går nämligen runt hela det 234 kvm stora huset. Sol hela dagen med andra ord. Att huset ligger på Vaxön, Vaxholm skvallrar också om särskilt härliga skärgårdsdagar. Vill du också, i sann skärgårdsanda, ägna dig åt båtliv, så säljer också den gamla ägaren av huset sin båtplats, till en extra kostnad. Har man redan lagt 15 000 000 sek på huset, så tycker vi att man också ska slå till på båtplatsen. Det är ett måste i skärgården.

Gå till bostadsannonsen

Relaterade artiklar

Senaste Inläggen