Annons

Trend & Design

Dagens bostadstips: Charmig lya i Wallander-land

Vi tycker att vi har drömjobbet här på Boneo. En del av vårt arbete på kontoret är att ögna igenom de tusentals bostadsannonser som finns på sajten. Annonseringen har hög puls så det gäller att hänga med och inte missa något som är värt att lyfta fram. Spridningen på objekten i Sverige (vi har även utland) är fint fördelade över hela vårt vackra land. Från väst till öst och från norr till söder. Att finkamma annonserna här är en uppgift som kräver disciplin. Att fastna vid vackra objekt är ett mänskligt misstag som är lätt att göra.

Dagligen upptäcker vi också objekt som har något som sticker ut. Någonting unik och säreget. Som den här lägenheten till salu i Ystad, Skåne. Närmare bestämt Wallander-land. I och runt omkring Ystad spelades det in totalt 31 svenska Wallanderfilmer och 12 brittiska, den sista filmen spelades in 2014. Trots att fem år gått så fortsätter Henning Mankells fiktiva kommissarie Kurt Wallander, att spela en betydande roll för Ystad. Det är helt klart så att filmerna och böckerna haft stor påverkan på intresset för Ystad och dess turism. Den som vill gå i Wallanders fotspår har flera guidade turer att välja på, bland annat en som Visit Ystad arrangerar. 

Men nog om Wallander. Det finns en rad andra anledningar till att bo i Ystad. Wallander-turismen till trots har Ystad behållit en eftersträvansvärd charm, och hör till en av Sveriges vackraste platser att bo på. Det är inte bara det faktum att den här lägenheten på Boneo finns i vackra Ystad som gör den unik, utan också den otroligt inbjudande innergården. Lägg därtill att gatuhuset som lägenheten ligger i har anor från 1805. 

Se fler bilder och läs mer 

Hitta fler bostäder till salu i Ystad

Av: Alexander Erwik, alexander.erwik@boneo.se 

Foto: Den vackra och inspirerande lägenheten har tre rum och totalt 90 kvm boyta

Minst

Störst

Billigast

Dyrast

Våra inspiratörer

Lulu Carter

Lulu Carter

Inredning

Alexander Erwik

Alexander Erwik

Trender & Design

Maria Celin

Maria Celin

Återbruk

Andreas Sabelhierta

Andreas Sabelhierta

Renovering

Annons