Kostnadsfri värdering

Erbjudandet gäller muntlig värdering.

Inga förpliktelser

Du är inte bunden att anlita någon av mäklarna vi rekommenderar.

Registrerade mäklare

Vi samarbetar endast med registrerade mäklare i Sverige.

Kostnadsfri värdering online när du planerar att sälja din bostad

Fyll i formuläret med information om din bostad så hittar vi passande mäklare med lokalkännedom. Vi skickar ett mail till dig med tre mäklare som passar bäst för din värdering samt eventuell försäljning.

Vad är Boneo?

Boneo är en av Sveriges största bostadssajter med flest kommande bostäder till salu. Vi samarbetar med många av Sveriges största mäklarföretag och hjälper dig gärna att jämföra dessa för att du ska kunna anlita den bästa mäklaren för din bostadsvärdering.

Så fungerar tjänsten

Fyll i formuläret

Beskriv bostaden du vill värdera online i formuläret ovan.

Jämför mäklare

Jämför upp till tre olika mäklare som kontaktar dig om värdering.

Välj bästa mäklaren

Välj mäklaren som passar bäst för din värdering samt eventuell försäljning.

Några av våra partners

logologologologologologologologologologologologo

Faktorer som påverkar värderingen av bostaden

Vill du värdera din bostad för att veta hur mycket den är värd? Går du i säljtankar, behöver du höja bostadslånet för att renovera eller är du kanske bara nyfiken på bostadens värde? Oavsett anledning så är det bra att veta vad mäklarna grundar värderingen av din bostad - och vad du kan göra för att påverka värdet på bostaden.

Faktorer som spelar in när vi värderar din bostad är till exempel bostadens läge, områdets dragningskraft samt bostadens skick. En annan viktig faktor som påverkar bostadens värde är den aktuella marknaden.

Marknaden påverkar bostadens värde

Den första utgångspunkten vid en värdering är en bostad är den läget på marknaden. Här tittar mäklaren på saker som priset på andra bostäder som nyligen sålts, det aktuella utbudet av liknande bostäder samt ränteläget. En annan viktig faktor är bostadsbyggandet samt utbudet och efterfrågan. Finns det få bostäder och bostadsbyggandet går för långsamt så stiger priset.

Så påverkar du värdet på din bostad

Det finns en hel del åtgärder som kan höja värdet på din villa eller bostadsrätt. En viktig faktor är bostadens skick och känsla. Nyrenoverat kök och badrum är två faktorer som påverkar värdet positivt. Andra faktorer är öppen spis, platsbyggda möbler, bra fönster samt installerad fiber. Även ett välstädat hem bidrar till att mäklaren får ett positivt intryck av bostaden. Valet av mäklare har också en betydelse för värderingen av bostaden. Ett tips är att ta in flera värderingar då värderingen kan skilja sig åt mellan mäklarna.

Värdera bostadsrätt och lägenhet

Vid värdering av bostadsrätter och lägenheter så finns det ett par faktorer att ta hänsyn till. Bostadens planlösning samt disposition av ytor är en betydelsefull faktor som påverkar värderingen av bostaden. Bostadsrättsföreningens månadsavgift och ekonomiska situation, samt bostadens placering och markägare - kommun eller förening - påverkar också. Lägenheter belägna högt upp i huset samt balkong eller uteplats höjer också värdet, särskilt om denna ligger i soligt söderläge.

Värdera hus och villa

Vid värdering av hus och villor finns det många fler parametrar som kan påverka värdet än vid värdering av lägenheter. Tomstorleken är en betydelsefull faktor, så även eventuell fukt i källaren eller mögel i väggar och tak samt val av uppvärmningssystem. Även skicket på fasad, fönster och tak har mycket stor påverkan på husets värde.