Så här funkar det

1

Beskriv bostaden

Börja med att fylla i detaljer om bostaden och dina kontaktuppgifter.

2

Klara, färdiga, matcha!

Vi matchar dig med kunniga mäklare i ditt område som passar din försäljning bäst.

3

Mäklarna kontaktar dig

När vi har matchat dig med upp till tre mäklare skickar vi ett mejl till dig med mer information. Mäklarna kommer även kontakta dig för att boka ett besök i din bostad.

4

Få en exakt värdering

Mäklarna besöker dig i din bostad och gör en exakt värdering. Färdigt!

Hitta en bostad som matchar dig

Sök bland tusentals bostäder, bland annat massor med På G-bostäder som bara finns hos oss.

Sök bostad

Hur många vill köpa din bostad?

Fyll i din gata så får du veta hur många av våra 500 000 köpsugna personer som letar efter en bostad som liknar din i ditt område.

Matcha din bostad

Faktorer som påverkar när du ska värdera din bostad

Önskar du att värdera ditt hus eller lägenhet? Oavsett om du funderar på att sälja din bostad, behöver öka bostadslånet för renoveringar eller bara är nyfiken på värdet, så är det viktigt att förstå vad som påverkar värderingen. Här är några aspekter att beakta för att påverka värdet på din bostad:

Faktorer som påverkar värderingen inkluderar bostadens läge, områdets attraktivitet och skicket på bostaden. Den aktuella marknadssituationen spelar också en viktig roll när du ska värdera din bostad.

Marknadens påverkan på bostadsvärdet

När du värderar din bostad, utgår mäklaren från dess position på marknaden. Mäklaren analyserar priset på nyligen sålda bostäder, det aktuella utbudet av liknande fastigheter och ränteläget. Faktorer som bostadsbyggande, utbud och efterfrågan påverkar också värderingen. Om det finns få tillgängliga bostäder och en långsam byggtakt tenderar priserna att stiga.

Så påverkar du värdet på din bostad

Det finns åtgärder som du kan vidta för att höja värdet på din villa eller bostadsrätt. Bostadens skick och intryck är av stor betydelse. Renovering av kök och badrum är positiva faktorer, liksom öppen spis, platsbyggda möbler, kvalitetsfönster och installerad fiber. Ett välskött hem ger också ett positivt intryck. Valet av mäklare påverkar också värderingen, så det kan vara klokt att ta in flera värderingar för att jämföra.

Värdera hus och villa

Vid värdering av hus och villor finns det flera parametrar som påverkar värdet. Tomtens storlek, eventuell fukt eller mögel i källaren, uppvärmningssystem och skicket på fasad, fönster och tak spelar alla en betydande roll. Det är viktigt att beakta dessa faktorer när du ska värdera ditt hus eller din villa. Våra mäklare värderar noga varje aspekt för att ge dig den mest exakta bilden av din bostadsvärdering.

Värdera lägenhet och bostadsrätt

Vid värdering av lägenheter och bostadsrätter måste du ta hänsyn till faktorer som planlösning, disposition av ytor, månadsavgift i bostadsrättsföreningen och ekonomisk stabilitet i föreningen. Placeringen av bostaden och ägandet (kommun eller förening) påverkar också värderingen. Lägenheter högt upp i byggnaden och med balkong eller uteplats i soligt söderläge ökar värdet.