Annons

Trend & Design

Här är det ingen insyn - det är bergsäkert

Många som letar efter en bostad att köpa letar efter något som har en hög grad av insynsskydd. De flesta av oss vill helt enkelt vara ifred när vi är hemma. Den här lägenheten på Kvarnholmen i Nacka utanför Stockholm, som vi hittade bland våra bostadsannonser, är minst sagt insynsskyddad.

Utanför balkongen vaktar nämligen en massiv bergsvägg bostaden från eventuella nyfikna åskådare. Bilderna på lägenheten är minst sagt häftiga och vi har aldrig sett något liknande här på sajten.

Bergväggen, som för övrigt belyses kvällstid, breder ut sig som en mäktig kuliss. Helt klart är detta ett boende som inget annat. Vill man njuta av solen när sommaren väl kommer så finns den på framsidan av bostadshuset Qvarnen Tre kronor. Det är inte vilken framsida som helst; 'Stockholms bästa uteplats' intygar säljaren av lägenheten.  Sommartid är 'hela grannskapet där med grillen under armen' fortsätter säljaren i bostadsannonsen. 

Kvarnholmen har alltid varit levande. Men här var det en gång i tiden bara industrier. När SL-båten, som går från Nybroplan, närmar sig Kvarnholmen så är det i ett fascinerande möte med Qvarnen Tre kronor, som numera alltså är bostäder. Det industriella arvet är påtagligt och det är också en del av charmen med att bo här.

Qvarnen Tre Kronor har renoverats men bevarat sin ursprungliga utsida. Fasaden är k-märkt så där har renoveringen gjorts med särskild försiktighet. När det blev klart att det skulle skulle bli bostäder här var intresset enormt. På bara sju av lägenheterna fanns det 800 intressenter. Det är inte bara det att det är ovanligt att den här typen av fastigheter görs om till bostäder, Kvarnholmen i sig är ett intressant område som har mycket att erbjuda. Restaurangutbudet här är stort med bl.a. Don felice, Crispy pizza bistro, Robin Delselius bageri, Don Poketto och glassfabriken SNÖ. Året om bjuder framsidan av huset på en av Stockholms bästa utsiker med vackra Djurgården mitt emot. 

Lägenheten på 77 kvm erbjuder en fantastisk takhöjd på hela 3 meter, påkostat kök från Vedum, rymliga klädkammare och vad gäller grannen berget, till den kommer man via balkongens vackra dubbeldörrar. 

Just nu ligger den här bostadsannonsen under 'På G', det vill säga, en kommande försäljning. Vi råder dig att hålla utkik efter den här lägenheten när den läggs ut till salu. 

Se fler bilder och läs mer om lägenheten

Av: Alexander Erwik, redaktör Boneo.se

alexander.erwik@boneo.se 

Minst

Störst

Billigast

Dyrast

Våra inspiratörer

Lulu Carter

Lulu Carter

Inredning

Alexander Erwik

Alexander Erwik

Trender & Design

Maria Celin

Maria Celin

Återbruk

Andreas Sabelhierta

Andreas Sabelhierta

Renovering

Caroline Silfverberg

Caroline Silfverberg

Drömmen om fjällstuga

Jannika Navjord

Jannika Navjord

Vardagsandlighet

Annons