Minimalist – javisst!

En av de mest populära serierna på netflix just nu är ‘Minimalism’, en dokumentär som handlar om att hitta lycka i det lilla. Bland de som berättar om sina erfarenheter i dokumentären finns finansvalpar som gått från att köpa allt de velat, till att endast köpa det som de behöver i sin vardag.

(Missa inte de minimalistiska bostäderna på Boneo.se – längre ner i denna artikel)

I det första avsnittet av serien berättas det bland annat om den undersökning som visar hur lite av ett stort hem som en genomsnittsfamilj i USA i själva verket andvänder. Till exempel visar undersökningen att matsalen är ett rum som används ytterst sällan. Detta har fått amerikanerna att ifrågasätta våra sätt att leva och vad vi egentligen behöver och inte. Det är en trend som i högsta grad redan spridit sig till Europa.  

I modern tid har det länge varit prestigfyllt att äga mycket och bo stort. Ett bevis på framgång. Serien ‘Minimalism’ ställer frågan om inte lycka i själva verket är den största framgång en människa kan uppnå, och om det inte kan vara så att överkonsumtion istället kan leda till det helt motsatta.

I en del sociala kretsar kan det redan nu få en tvärtom-effekt att berätta om sitt garage med fem bilar. Eftersom de flesta vet att vi som oftast bara använder en av dem. Att äga mycket betyder också att vi får mycket att leva upp till. Det kommer nya teveapparater, det senaste inom teknik ska uppdateras och ett stort hus blir också ett stort projekt att renovera.

För den som köper allt på avbetalning kan lusten efter att konsumera också bli en rejäl skuldfälla. För en del av de som intervjuas i ‘Minimalism’ så blev stressen och pressen allt för stor, för dem blev resultatet av att äga mycket inte lycka, utan snarare olycka.

Serien visar också exempel på att minimalt med yta inte behöver betyda att man måste sakna något. I framtiden kommer den som vill bo litet att kunna välja att göra det i ännu större utsträckning, men utan att för den delen behöva välja mellan matsal eller kök. Istället kommer minimalister kunna få allt detta på liten yta, genom smarta lösningar. Utdragbara moduler där en säng blir ett matsalsbord eller skrivbord dagtid. Serien ‘Minimalism’ är verkligen en stor inspiration och vägledare för den som i framtiden kommer föredra litet men yteffektiv, framför stort och svulstigt. Den måste ses!

Även på Boneo.se finns det guldkorn för den som vill leva minimalistiskt. Du kan till och med söka dig fram till de mindre objekten. Och de finns över hela landet. Gå in på ‘Sök bostad’ – välj ‘minst’ under dropdown-menyn ‘Visa’, tala sedan om var i landet du vill bo. Du kan även ange sökradie. Eller klicka här för att få de senaste sökresultaten

Här nedan tipsar vi om några av de minsta bostäderna just nu på Boneo.se! 

1. Lyckestigen, Göteborg, 14 kvm

Läs mer och se fler bilder!

2. Västra Stockenvägen, Kungsbacka, 18 kvm

Läs mer och se fler bilder!

3. Järvavägen, Ulriksdal, 20 kvm

Läs mer och se fler bilder!

4. Stadanvägen, Södertälje, 12 kvm

Läs mer och se fler bilder!

Av: Alexander Erwik, redaktör Boneo.se 

alexander.erwik@boneo.se 

Blogger

Bostad till salu, Inspiration

Alexander Erwik

Redaktör Boneo.se

Relaterade artiklar

Senaste Inläggen