Annons

Trend & Design

Resa: Köpenhamns 5 lyxigaste hotell - med extra allt

Hotell är bästa lyxen och är för många viktigare än själva resmålet. Här nedan har jag har listat de 5 lyxigaste hotellen i vår närmsta storstad Köpenhamn. 

DÁngleterre

www.dangleterre.com

DÁngleterre är Köpenhamns mest ikoniska hotel och har varit del av stadsbilden ända sedan slutet av 1700-talet. Det vita palatset är ett modernt lyxhotell med historiska anor och ligger centralt på Kongens Nytorv. Det var ett av de första lyxhotellen i världen och har sedan det grundades inhyst en rad kungligheter och celebriteter som Winston Churchill, Madonna och Michael Jackson. Redan i entrén ståtar de enorma blomsterarrangemang som pryder hela hotellet. Färgvalet är sobert, elegant och diskret. 

På väggen över receptionen hänger en stor tavla av popkonstnären Andy Warhol, föreställande drottning Elisabeth. DÁngleterre är sannerligen ett hotell som lyckas ovanligt bra med konststycket att kombinera klassisk inredning med moderna detaljer. Ingenting är ämnat åt slumpen. De 92 individuellt designade rummen har centimetertjocka heltäckningsmattor, vackra tapeter i dova pasteller och badrum i antik engelsk stil.

DÁngleterre har även en champagnebar, Balthazar som serverar 160 olika sorters drycker, och en fransk michelinrestaurang, Marshal. I källaren huserar den lyxiga Spa- och fitnessavdelningen Amazing Space. 

Nimb

https://thenimb.grandluxuryhotels.com/

Nimb är sagolikt vackert med sina tinnar och torn med en överdådig arkitektur i morisk stil. Definitivt ett av Köpenhamns pampigaste hotell. Nimb har ett perfekt läge, mitt i Tivoli och nära till allt. I rumsbokningen ingår även entrébiljetter samt åkband, vilket gör det även passande för barnfamiljer. Före i kön kommer du också då Nimb har egen utgång direkt till parken. 

Nimb är medlem i small luxury hotels of the world och öppnade sina dörrar redan 1909. Sedan dess har det genomgått flera förvandlingar och för bara några år sedan totalrenoverades hela hotellet och slutresultatet blev 38 unikt inredda rum och 17 lyxiga sviter.

Värt att nämna är att Nimb sedan allra första början haft fokus på gastronomi och det syns inte minst i frukostutbudet. Förutom klassiker som yoghurt, flingor och färskpressad juice, serveras det en mängd specialkomponerade maträtterna ”la minute”, det vill säga på beställning, som det anstår ett lyxhotell av denna rang. 

Självklart har Nimb både butlers och concierge som kan hjälpa till med att göra vistelsen extra lyxig och personlig. Bland annat kan du beställa en personal shopper om du vill pigga upp garderoben under din vistelse, eller varför inte välkomnas av välkyld champagne och färska jordgubbar på rummet, efter en lång dag med sightseeing. 

Nobis Copenhagen

https://nobishotel.dk/

Nobis Copenhagen är Nobis Hospitality Groups första hotell utanför Sverige. Det är svårt att tro att detta supertrendiga hotell från början var ett gammalt musikkonservatorie, innan det helrenoverades till det lyxhotell det är idag. Hotellet ligger nära centralstationen, Ny Carlsberg Glyptotek och Tivoli, vilket gör det idealiskt placerat ur ett logistiskt perspektiv.

Den svenske stjärnarkitekten Gert Wingårdh ligger bakom renoveringen och lyckades med konststycket att lätta upp den hundra år gamla nyklassicistiska elegansen och skapa en mer avskalad och nordisk stil med naturlig materialpalett av marmor, läder, ull och trä. Konsten flyttades ner i vackert dekorerade ullmattor och både inredning och atmosfär går numera i skandinavisk stil, vilket genomsyrar även restaurangen.

Frukostbuffén är värd att nämna lite extra då den innehåller ett helt bord fullt med allehanda läckra bakverk och självklart även de uppskattade pannkakorna med egengjord chokladkräm, hallonsylt och blåbärskompott. Room service menyn har godbitar som ostron, lax från Färöarna, Toast Skagen samt maltvåfflor med jästgrädde.

Lite kul att nämna är också de Köpenhamnsröda cyklarna som finns till buds att låna för alla gäster som vill uppleva Köpenhamn från sadeln. 

SKT. Petri

www.sktpetri.com

Skt. Petri är ett lyxigt boutique-hotell för moderna urbana resenärer som uppskattar storstadskänsla men som inte vill ha för mycket bling eller gammaldags lyx. Hotellet har hela 288 vackra rum och 26 sviter i klassisk elegant stil med personliga detaljer som gör vistelsen extra hemtrevlig och välkomnande. Redan vid nyöppnandet 2003 hade Skt. Petri ambition att bli stadens lyxigaste hotell – vilket i princip skulle stjäla kronan från det då ganska sömniga och nedslitna D’Angleterre – som på den tiden inte alls var det praktfulla hotell det är idag. Skt. Petri lyckades med sin ambition redan under sitt första år och blev utsett till Årets Danska Hotell 2006. Sedan dess har de vunnit många priser även internationellt. 

Skt. Petri helrenoverades 2017 och ligger två minuters gångväg från Norreport Station på gränsen till de trendiga latinerkvarteren. Även det coola området Pisserenden ligger runt hörnet. Petri har även flera härliga och nyskapande restauranger att välja bland. P Eatery erbjuder kreativa nordiska rätter, Garden Courtyard är mästare på surdegspizza och Petri bar erbjuder det mesta inom cocktails och drinkar. Skt. Petri har även en cool takterassbar. 

Sanders

www.hotelsanders.com/

Sanders är Köpenhamns senaste tillskott av lyxiga boutique hotell. Här är det härligt att bo i ett av de 52 vackert inredda rummen och sviterna som den danska designduon Lind + Almond ligger bakom. Vissa rum är inte större än en tågkupé medan andra är som mindre lägenheter. Inredningen består av en kombination av tidigt 1900-tal och modern nordisk stil med breda sängar och vävda mattor. 

Även detta hotell kan skryta med ett perfekt läge och ligger nära det gamla operahuset. Hotellets ägare Alexander Kölpin var tidigare professionell dansare vid den kungliga baletten och hans vision var redan från början att låta Sanders genomsyras av en ”hemkänsla” snarare än klassisk hotellmiljö. Att bo på Sanders ska ge en känsla av samhörighet, som när man entrar scenen på en teater. Servicen på Sanders är det som gör detta hotell extra unikt. Personalen har det där lilla extra som gör att man inte vill åka hem. De tipsar om sina egna favoritställen och låter sin personlighet lysa igenom den eleganta uniformen. 

På femte våningen finns det en vinterträdgård med fantastisk utsikt över natthimlen. På Sanders hittar man även Tata, en mysig cocktailbar. På Sanders Kitchen är mycket närodlat och ekologiskt och menyn ändras varje vecka då strävan är att använda sig av säsongsbetonade råvaror. 

Av: Jessica Berghult

Följ mig på instagram för fler resetips! 

Minst

Störst

Billigast

Dyrast

Våra inspiratörer

Lulu Carter

Lulu Carter

Inredning

Alexander Erwik

Alexander Erwik

Trender & Design

Maria Celin

Maria Celin

Återbruk

Andreas Sabelhierta

Andreas Sabelhierta

Renovering

Annons