Annons

Trend & Design

Valentine-panik? Här är 5 presenter du inte kan misslyckas med

Det är en dag som splittrar befolkningen. Ett läger av personer som tycker att det är en viktig dag, personer som därför förväntar sig att få något av sin älskling. Sen finns det en stor grupp av älsklingar som inte skulle kunna bry sig mindre, som kanske tycker att man ska visa sin partner lite uppskattning ofta, istället för jättemycket under en dag. Och låt oss inte glömma den stora grupp som helt enkelt glömt och kommer på det på vägen från jobbet. 

För handeln är Alla hjärtans dag därför helt klart en vinstmaskin. Strategiskt placerat precis vid ingången till en mataffär står blommor och choklad uppradade. Serverat som skivad lax till alla de som antingen inte bryr sig tillräckligt mycket för att planera vad ens partner ska få, eller de som helt enkelt glömt. Men som alla i en relation vet så är kärlek sällan enkel och färdigserverad.

I en relation där både du och din partner inte bryr sig avsevärt om alla hjärtans dag kan en blomma eller choklad mycket väl göra jobbet. Som en liten gest. ’Det är ju ändå valentines-day’. I en relation där det finns en del att jobba på, kan en enkel gest kanske till och med göra förhållandesituationen värre. Då behövs det en större ansträngning. 

Nu börjar den med tid som bristvara att kallsvettas lite. Men det finns gott om presenter som tar lika lång tid att köpa som blommor och choklad. Här listar vi några presenter som du helt enkelt inte kan misslyckas med. Och som du kan köpa idag, men uppleva någon annan dag som passar er båda.

Och vem är jag att guida någon i kärleksdjungeln? Låt oss säga så här. Jag har lärt mig massor, den hårda vägen. 

Lycka till ikväll! 

Av: Alexander Erwik, redaktör Boneo.se 

1. Göra något tillsammans-presenten

Det är kanske inte det att ni tröttnat på att umgås och göra saker tillsammans. Men vardagen kan göra det svårt att få kvalitetstid. Det här vet de par som både har karriärer, barn, hund och katt. Det finns inget som boostar en relation positivt som att göra saker tillsammans, bortom alla måsten. Det är dessutom väldigt inne göra egna saker, snarare än köpa dem nya.

Nu finns konceptet ’Måla och skåla’ i Sverige. Förutom att det bjuds på snittar och godsaker (och något att skåla i) så målar alla samma tavla under ledning av en erfaren konstnär, under två timmar. Det räcker med att en av er har konstnärsdrömmar. Valentines-day handlar ju om att ge utrymme för varandra, inte sätta sina egna behov först. Kanske kan den som inte har några ambitioner på att bli en ny Carl Larsson, åtminstone ha roligt i stunden. Ni hinner inte göra det ikväll, men du hinner köpa presenten och få ett digitalt presentkort som du kan skicka till din partner. 

Läs mer om den här upplevelsepresenten eller andra upplevelser på liveit.se

2. Uppoffrings-presenten

Köp ett fint kort, låna en penna och skriv ner följande: 

’Älskling, jag vet att du tar mest ansvar för XXXX i vårt liv....' (utvald vardagssyssla som du sällan engagerar dig i). 'I valentine-gåva ger jag dig 5 tillfällen som du slipper göra detta, och istället tar jag ansvar för att det görs’ 

Skriv också till

’Alternativt kan presentkortet lösas in mot 5 specifika tillfällen du själv väljer, dock bör alla tillfällen ske under 2020’ (den här punkten är viktig om du inte vill riskera att få göra det du annars slipper, en gång per år)

Med den här presenten kan du utan dåligt samvete komplettera med både blommor och choklad. 

3.    Subtila-vi kanske ska jobba på vår relation-presenten

När skrattade ni senast tillsammans? Och hur lätt tycker du att det är att ta upp att ni borde prata om er relation om den fungerar dåligt? Det kan lätt bli något som båda i en relation skjuter på. Då kan du köpa biljetter till föreställningen Relationsteorin som går i Stockholm den 8 mars. Då får ni dels umgås, skratta tillsammans, och så kanske ni får insikter om den relation som ni själva har med varandra. Dessutom måste ni ju prata om föreställningen efter att ha sett den, och voila: osökt kan ni komma in på era relationsproblem. 

Hitta biljetter här

4. Subtila-jag vill ligga-presenten

Att tjata efter intimitet i en relation är aldrig charmigt, och inte heller är det en skyldighet att ligga med sin partner. Om kärlekslivet är dött, men det fortfarande finns attraktion och kärlek, så är det dags att vara kreativ. Lusten måste väckas på ett kravlöst sätt. Erotiska presenter som en härlig massageolja eller någon spännande leksak kanske inte gör någon skillnad för ditt samliv ikväll. Men om du köper det som valentinespresent så upplevs det som en present till er båda. Och det är ett subtilt sätt att säga att du vill jobba på ert samliv. En tantrabok bör finnas hos alla välsorterade bokhandlare. Ge den som present ikväll (dock inte inför barnen). När den där boken legat framme tillräckligt länge hemma, och din partner fått tid att vänja sig vid tanken, kliver du in och undrar om inte ni ska testa något från boken. Med lite tur så hinner din partner före. 

5. Jag ser dig-presenten

Här gäller det att använda minnes-banken. Din partner har kanske sagt vid olika tillfällen att hen älskar en artist eller ser fram emot en film som kommer. Du hörde men visste inte riktigt där och då vad du skulle göra med informationen. Idag är dagen. Återigen – din present idag på alla hjärtans dag behöver inte inträffa idag. Idag kan du bara berätta om presenten. Köp konsertbiljetter online till den där favoritartisten eller skriv ett presentkort på två biljetter till den där filmen om biljetterna inte går att köpa än. 

Det är egentligen inte själva sakerna som är värdet i den här typen av presenter, utan det är att bli sedd och hörd som är gåvan. 

Hitta ett evenemang som passar din partner på evenemang.se 

Minst

Störst

Billigast

Dyrast

Annons