Boktipset: Mindful Home är ingen traditionell inredningsbok

Lulu Carter har läst boken ‘Mindful home’ från pärm till pärm. Det är, tro det eller ej, en ovanlig företeelse för Lulu när det gäller inredningsböcker. Nedan förklarar hon varför det var annorlunda med just den här boken. 

Text nedan av: Lulu Carter, lulu.carter@boneo.se

Bilder: Andreas Alfredsson, Roy Rossovich

Jag vill ge er ett riktigt bra boktips. Den har den engelska titeln “Mindful Home” men är skriven på svenska av Charlotte Hagelin. Titeln är perfekt, tycker jag. Att översätta titeln till svenska skulle bli typ “Uppmärksam i hemmet” och det är ju visserligen (nästan) korrekt men vid det här laget vet nog nästan alla vad begreppet mindfulness betyder och står för och sanningen är ju att det låter betydligt bättre på engelska.

Lotta Hagelin har på ett snillrikt men ändå enkelt sätt tagit med begreppet in i hemmet och lär ut hur vi ska skapa harmoniska rum med hjälp av just mindfulness. Det är en inspirerande guide till hur Feng Shui och andra läror kan balansera och förbättra energin i vår hemmiljö. Steg för steg ger hon oss ett nytt sätt att se våra hem.

Genom att bli medvetna om vår omgivning och de ting vi omger oss med, kan vi få insikt om den kraft vi faktiskt har att kunna påverka våra liv.

Boken är lättläst och inspirerande. Den ger en lustfylld känsla av “jag vill sätta igång direkt” och det älskade jag med boken. Till skillnad från många andra traditionella inredningsböcker så väcker inte den här boken en massa stress hos mig som läser. Utan tvärtom.

Som den fantast av inredning jag är så har jag hyllmetrar med vackra böcker i ämnet men jag kan inte skryta med att jag har läst så många från pärm till pärm. Det gjorde jag med denna och kan verkligen rekommendera den. En underbar julklapp till någon som “kört fast” eller kanske till någon som ska börja utforma sitt första egna hem eller så ger du den till dig själv för även om du, liksom jag, funnit din stil och är kunnig i ämnet inredning så kommer du lära dig något nytt och ha stor glädje av den nyfunna kunskapen.

Boken är utgiven av förlaget The Book Affair

Hitta boken här

Blogger

Inspiration, Lulu Carter

Alexander Erwik

Redaktör Boneo.se

Relaterade artiklar

Senaste Inläggen