Sponsrad

Bravo för BRABO – ett livsstilsboende i framkant!

29 januari, 2021

BRABO • SPONSRAD 

Många skulle nog skriva under på att år 2020 varit ett av de mer utmanande åren på länge, men samtidigt också lärorikt. För många har hemmet fått en mer central plats i tillvaron. Vi har behövt spendera mer tid hemma och då har det vi har omkring oss blivit mycket viktigare. För många har hemmet blivit den nya arbetsplatsen och om det är någonting som kommit positivt ur erfarenheten av en pandemi så är det att hemarbete fått viss upprättelse. Redan nu förs det samtal på stora arbetsplatser om det inte helt enkelt finns en massa fördelar med att människor arbetar hemifrån. Alla trender pekar på att hemmet kommer fortsätta att bli viktigare för gemene man och kvinna. Därför ter sig det som just nu håller på att färdigställas i området Haga Norra, Solna som ett livsstilsboende i framkant. Ett modernt sätt att bo på.

Här i Haga Norra kommer 2000 personer att bo och mer än det dubbla antalet att arbeta när allt står klart. Arbetet här görs i etapper och beräknas vara klart om några år. Här har man visionen att skapa Stockholms mest trivsamma stadsdel. Och då inte bara trivsamt att bo utan också trivsamt att vara. Här planeras bland annat för en härlig matgränd som håller öppet året om mixat med de aktivitetsytor som kommer finnas på huvudgatan Matildatorget. På en central plats i detta myllrande gatuliv ligger BRABOs hus med 153 lägenheter i första etappen som kommer vara inflyttningsklart från augusti 2021. Försäljningen är i full gång och intresset är enormt. De bostäder som finns kvar är en av varje 3a, 4a och 5a, en handfull 2:or och totalt 19 stycken ettor. Bostäderna kostar från 2 095 000 kronor och har en boendeyta på mellan 24 och upp till 118 kvm.

Konceptet BRABO aktiv utgår från en livsstil som tar livet till sin yttersta spets. Här kommer personer trivas som maxar sina dagar och gör det mesta av dem. I huset kommer därför gemensamma ytor som gym, relaxavdelning, hobbyrum och co-working space med säkerhet uppskattas. Vi lever just nu i en tid där hemmaarbete mycket väl skulle kunna bli det nya normala. Många planerar idag sin träning så att den passar arbete och då ska träningsfaciliteterna också med fördel ha närhet till arbetsplatsen. Det sätter BRABO-lägenheterna i framkant och ter sig utan tvekan som framtidens sätt att bo.

Den här typen av gemensamma mötesplatser kommer med säkerhet också kunna leda till ovärderliga möten mellan människor som lever nära varandra. Vem har inte bott i en port och undrat vilka andra som bor i huset? För de enda ställen där man brukar träffa grannarna är i trappen eller i tvättstugan. Vad gäller den senare mötesplatsen så brukar mötena här sällan ske under några vänskapliga former. Desto behagligare blir det att träffa en granne i BRABO-husets co-working-space och kanske utbyta idéer. Vem vet? En framtida samarbetspartner kanske visar sig finnas närmare än du trott? På somrarna kommer takterrassen som hör huset till vara en given samlingsplats med sina komfortabla sittgrupper, växter och grönska. Vid gasolgrillen kan man fira den första riktiga varma kvällen med grillmat och bubbel. Här uppe går det fortfarande att vara innan solen hunnit etablera sig. Terrassen är nämligen uppvärmd.

 

Hagaparken är det närmaste Stockholmarna kommer ett ’central park’ med joggingspår, museum, slott och prinsessor. Bor man här i Haga Norra så är man granne med denna en av Stockholms vackraste platser, oavsett årstid. Går man å andra sidan åt andra hållet så kommer man istället till vackra Råsunda som har ett rikt och levande stadsliv. Nu kommer de som bor här i Haga Norra inte nödvändigtvis behöva röra sig särskilt långt utanför området. Det fina med Solna är nämligen att det vuxit de senaste åren. Och det rejält. Allt mer ter Solna sig som en stad i staden. Runt de nya kvarteren runt Haga Norra kommer de som bor här heller inte sakna någonting av det nödvändiga som man behöver i sin vardag. Bara 10 minuter bort ligger också Mall of Scandinavia där livsmedelsbutiker och budgethandel mixas med premiumprodukter och lyxmärken. Har man en dålig hårdag och inte vill ge sig in i ett myllrigt köpcenter kommer dock med säkerhet de butiker, caféer och restauranger som ligger direkt i området kring Haga Norra räcka gott och väl för att mätta alla eventuella behov man kan tänkas ha.

 

Vad gäller kommunikationer så finns det redan mycket att glädjas åt vad gäller den saken. Och mer att se fram emot. Till Odenplan tar det bara 4 minuter med pendeltåg och till city tar det 7 minuter. Tågen går från Solna station dit man som boende här promenerar på 4 minuter. Är du den som hellre rör dig framåt på cykel så tar det dryga 20 minuter till Odenplan. Från Solna Station kan man också ta sig till Sundbybergs centrum på 7 minuter och på 2 minuter så är du i Solna centrum. Här passerar också bussarna frekvent och totalt är det 10 busslinjer som delar på att slussa resenärerna åt olika håll. När det gäller kommunikationen så finns det också lite glada nyheter att se fram emot. 2028 kommer nämligen tunnelbanan till Arenastaden vilket kommer göra resandet ännu smidigare och mer tillgängligt. Att tunnelbanan överhuvudtaget kommer till arenastaden är ännu ett bevis på att det här är ett område som alla avser att satsa på.

För att läsa mer om Haga Norra, och komma i kontakt med mäklare, klicka här.

 

Detta är en sponsrad nativeartikel skriven i samarbete med BRABO

 

Relaterade artiklar

Senaste Inläggen