Lilleby – ett helt nytt samhälle där du som flyttar in är med och skapar framtiden!

5 mars, 2021

LILLEBY • SPONSRAD 

På en strandtomt invid idylliska Mariefred växer ett helt nytt samhälle fram där social trygghet, gemenskap och hållbart boende står i fokus. Bakom satsningen Lilleby står Fastighetsbolaget Lilleby Bostad som har som vision att i tre etapper skapa 100 hållbara bostäder. Inspirationen har man hämtat från ett antal av FN:s globala hållbarhetsmål och utvecklingen av det nya samhälle som ska växa fram här har gjorts i samarbete med Afry (tidigare ÅF)

De som flyttar in här i Lilleby kommer förutom omedelbar närhet till friluftsliv och natur dessutom ha tillgång till egen brygga och elbilspool. Just elbilspoolen känns som en given faktor för ett bostadsprojekt med en så tydlig hållbarhetsprofil. Hit till Lilleby kommer de bostadsspekulanter söka sig som uppskattar det naturnära, småskaliga, fridfulla och trygga. Ett samhälle som känns tryggt och där alla känner alla. En by som erbjuder social trygghet och gemenskap för alla som bor där. En plats där grannen inte är en främling utan kanske till och med en vän. Lite som det var förr i en småskalig svensk by;

Med Lilleby vill vi ge människor en möjlighet att bo naturnära, bekvämt, tryggt men framförallt hållbart. Vi har ägnat lång tid åt att utveckla konceptet med fokus på hållbarhet både i själva byggprocessen men lika viktigt, även när Lilleby väl står klart. Den aktuella platsen i Mariefred är som en dröm och som skapad just för detta ändamål, sa Mikael Rosenberg, VD för Lilleby Bostad i ett pressmeddelande den 11 november 2019.

Naturnära kommer det bli med besked i Lilleby. De som kommer bo här får ett unikt läge i sluttningen ner mot Mälaren med härlig sjöutsikt från en majoritet av bostäderna. Men även om känslan med att bo här ska spegla en gemenskap som påminner om hur det brukade vara förr så ska Lilleby inte vara en resa tillbaka i tiden vad gäller själva bostadskvalitén. Utan på den punkten snarare en resa in i framtiden. Förutom att allt här kommer vara sprillans nytt vid inflyttning så skapas dessa bostäder med stor kärlek till moderna smarta digitala lösningar.

Sedan pressmeddelandet den 19 november 2019 har projektet utvecklats framåt i en rasande fart. Den 13 oktober förra året togs det första symboliska spadtaget och då fanns både Strängnäs kommunstyrelsens ordförande Jacob Högfeldt samt ordförande för Samhällsbyggnadsnämnden Magnus Stuart på plats. Säljstarten började digitalt den 4 september och av responsen att döma var den mycket efterlängtad. Intresset för att bo här är nämligen väldigt stort. Över hälften av bostäderna bokades redan under den första etappen. De bostäder som finns till salu i nuläget och som går att boka består av 4:or, 5:or och 5,5:or med boyta på mellan 139 – 149 kvm.

En annan fin sak med nyproduktion, förutom att man får bo i något som aldrig bebotts tidigare, är också att priset är fast. Budgivning på den här typen av bostäder är extremt sällsynt. Därmed är det mycket lättare att rent ekonomiskt ta ställning till att köpa nyproduktion jämfört med att köpa en bostad som någon redan bott i. Som av erfarenhet kan gå upp till en bra bit över det utgångspris som presenterats.  När det gäller Lilleby så ligger priserna på de bostäder som finns till salu just nu på mellan 3 550 000 kr upp till 4 450 000 kr.

En annan aspekt med att vara först i ett helt nytt område är att man får vara med från början i skapandet av ett helt nytt samhälle. Med allt vad det innebär. När vi flyttar in i ett område som varit bebott sedan lång tid tillbaka är det oftast så att vi får ta seden dit vi kommer. Med andra ord rättar oss efter hur människorna där lever. I Lilleby är det istället upp till de allra första bosatta att forma framtiden och morgondagens Lilleby, i symbios med varandra. I och med detta ter sig plötsligt en bostad i Lilleby som en helt unik möjlighet. Ett helt nytt bostadsområde kan därmed liknas vid ett vitt ark, som de bosatta tillsammans kommer att fylla med liv, färg, gemenskap och glädje. Den frågan som de som flyttar in här får möjlighet att ställa sig och således också kunna påverka svaret av är; vilken typ av samhälle vill jag leva i?

Försäljning pågår just nu av Mariefreds Strand, etapp 1. Inflyttning är planerad med start från 2021/2022. För att göra en intresseanmälan på någon av de bostäder som finns kvar – klicka här

 

Detta är en sponsrad nativeartikel skriven i samarbete med Lilleby

Relaterade artiklar

Senaste Inläggen