Skogshyddan – en fascinerande bostadsupplevelse!

19 februari, 2021

FOTO: Mäklarna Ekstrom & Co / Andreas Pastor

Namnet på denna fastighet till salu i Kivik, Simrishamn känns nästan satt med ironi. När någon hör namnet ’Skogshyddan’ så kommer de flesta att föreställa sig en enkel boning. Inget kunde vara mer långt från sanningen när det gäller det här huset. Det är tvärtemot ett ganska fantastisk och unikt hus, långt ifrån pittoreskt men helt klart med en massa charm. Här möts gammalt och nytt på ett sätt som vi aldrig sett tidigare. Och faktiskt rent bokstavligen. Detta hus består nämligen av ett hus från 1935 och ett från år 2000 som helt enkelt byggts ihop med en glasgång som förenar dessa båda byggnader. Resultatet är verkligen vackert. En promenad genom huset är rätt och slätt en tidsresa.

LÄS OCKSÅ: Drömbostad på Österlen med över 1300 kvm boyta är veckans klickraket!

FOTO: Mäklarna Ekstrom & Co / Andreas Pastor

’Skogshyddan’ är högst troligen ett namn som funnits med sedan det äldsta husets uppförande. På den tiden var naturligtvis fastigheten av det enklare slaget. Så här kan man verkligen prata om en häpnadsväckande förvandling. Och vad gäller skog så finns det gott om träd i den helt magnifika trädgården. Denna trädgård har inte fått stå och växa till sig helt fritt och planlöst. Den som lade grunden till den tomt som väntar Skogshyddans nya ägare var ingen mindre än Sveriges första landskapsarkitekt. Runo Löwenmo kom hit till Skogshyddan i början av 1960-talet och såg potentialen i denna trädgård. Många av de unika träd och växter som fortfarande finns här är ett resultat av Löwenmos arbete. Han skapade också trädgården på ett sätt som gör att den byter skepnad beroende på årstid och därmed är lika vacker vår som höst.

LÄS OCKSÅ: Magnifik utemiljö – som gjord för poolfester!

FOTO: Mäklarna Ekstrom & Co / Andreas Pastor

Det äldre av de två sammanbyggda husen uppfördes som sagt år 2000. Det skulle bara dröja ett år efter uppförandet innan fastigheten fick ett uppskattat erkännande. 2001 fick bostaden nämligen Simrishamns Kommuns Arkitekturpris för sitt unika & estetiskt fulländade utseende. Och visst vilar det något sagolikt över det här fina huset, inbäddat i mystisk skog och ett prunkande växtrike. Dessutom är fastigheten omringad av betesfält med råmande kor och havet är bara en liten bit bort. Läget är verkligen förträffligt. Tomten som hör det här huset till är också gigantisk med en total yta om 12 817 kvm.

LÄS OCKSÅ: Palatsliknande villa är veckans klickraket PÅ G

FOTO: Mäklarna Ekstrom & Co / Andreas Pastor

Den totala boytan för bostadshuset är 300 kvm, så detta är ett väldigt stort hem. Boytan löper över 3 våningar och totalt 9 rum. Det rum som vi på Boneo tycker är allra finast är vardagsrummet, ett rum som andas modern känsla med högt i tak och stort ljusinsläpp! Det runda udda fönstret gör rummet verkligen extra speciellt.

LÄS OCKSÅ: Drömlägenhet vid havet – bara terrassen är 50 kvm!

FOTO: Mäklarna Ekstrom & Co / Andreas Pastor

Vi vill uppmana dig som läser att verkligen ta dig tid att scrolla igenom bilderna i bostadsannonsen. Detta hus är verkligen en upplevelse utöver det vi är vana att se här på sajten. Du hittar också fler bilder och kontaktuppgifter till mäklaren i bostadsannonsen.

Utgångspriser för ’Skogshyddan’ är satt till 19 500 000 kr och förmedlas Tor Ekström, Mäklarna Ekström & Co AB.


 

LÄS OCKSÅ: Fantastisk skånelänga från 1879!

 

Relaterade artiklar

Senaste Inläggen