Annons

Trend & Design

Familjeräddaren - en av Lulus favoriter

Igår närvarade Stockholms samlade presselit på Stora Trenddagen med Stefan Nilsson. En av de allra tydligaste trenderna för 2020 är att vi inte ska köpa några fler saker. Nu vet vi att inte alla lever slaviskt efter trender, utan istället går en egen väg, och helt enkelt fortsätter köpa det man vill ha. Därför kommer här, helt skamlöst, lite shoppingtips från Lulu Carter. Perspektiv: Du kan i och för sig också söka de här sakerna på begagnat-marknaden eller byta till dig dem med en kompis som vill ha något annat som du själv äger. Dessutom, en av de prylar Lulu tipsar om nedan kan vara en nödvändighet för att familjemiddagarna inte ska braka ihop fullständigt. Genom att köpa den så gör du rentav samhällsnytta. 

Text nedan av: Lulu Carter lulu.carter@boneo.se

Några av Lulus favoriter inför 2020. Här för att stanna!

1. Brickor

Jag tröttnar aldrig på denna praktiska inredningsdetalj. Älskar frukost på sängen, servera te eller varm choklad inne vid soffbordet och dessutom är det världens bästa mobila extrabord om man har ett enkelt underrede  eller en pall att ställa den på. Just den här är en riktig favorit och faktiskt ur min egna designkollektion i samarbete med Royal Design. 

Hitta brickan här

2. Rökelse

Doftljus i all ära men som den gamla hippie jag är så är jag svagast för rökelse ändå och just "Nag Champa" har jag använt i mina hem sedan tidigt 70-tal. Ganska stark så en halv sticka räcker för att sprida den mustiga doften under några timmar.

Hitta rökelsen här

3. Belysningskit

Prisa Gud vilken lycka när jag äntligen fick hem mitt trådlösa belysningskit från Ikea med dimmer. Jag har (jag ljuger inte) 14 smålampor i mitt vardagsrum som jag under alla år tänt och släckt för hand. Nu är det en enda tryckning på den lilla diskreta fjärrkontrollen med inbyggd dimmer. Tänd och släck, dimra, justera färgtemperaturen och mycket mer – helt trådlöst. Lycka!!!!

Hitta fjärrkontrollen här

4. Kronljus

Kronljusen "Jubla" från Ikea har varit en favorit i många år och var tredje månad åker jag till Kungens Kurva för att fylla på mitt lager. Hög kvalitet. Oslagbart pris.

Hitta ljusen här

5. Mobil-låda

Räkningar och annan post får inte ligga framme hemma hos mig. Det stör min sinnesro och gör att rummen ser skräpiga ut. Min post sorteras direkt och det viktiga åker ner i en snygg låda som gärna får stå framme. Ingen risk att något förkommer och nix!! jag glömmer INTE att åtgärda vad som finns i lådan så det handlar inte om att "gömma och glömma". Tvärtom!  Min kommer från Bookbinders men det finns mycket bra liknande förvaring i olika prisklasser. Vi har också infört totalt mobilförbud under måltiderna och när vi ser på film tillsammans här hemma. Då sätts lurarna på ljudlöst och läggs ner i den ursnygga "Mobiles" lådan som såklart matchar den för posten. Rutinen med mobilerna har verkligen alla lärt sig att älska. Rekommenderas!

Hitta mobillådan här

Minst

Störst

Billigast

Dyrast

Annons