Annons

Trend & Design

Herrgården som gjorde comeback

Dagligen kommer det in bostadsobjekt som får oss på redaktionen så exalterade, att vi kastar oss på tangenterna och berättar om dem. Herrgården i Klenshyttan är ett lysande exempel. I skrivande stund har annonsen bara legat upp en dryg kvart. Men budgivningen är redan igång. Det vilar också ett mystiskt skimmer över den vackra herrgården i Ludvika. Enligt Ludvika Lexikon så finns det nämligen inga papper som berättar vem som en gång i tiden byggde den. 

Klenshyttans Herrgård - Läs mer och se fler bilder

Under åren har däremot många ägare huserat på herrgården och på vägen hann den förfalla, till den grad att den nästan riskerade rivning. Men ett gift par tog över gården och bestämde sig för att renovera. 2013 tog de för orten välbekanta profilerna Kristina Stenberg och Ingvar Henriksson över herrgården. 

Idag är Klenshyttans Herrgård ett praktfullt hem som gör storstilad comeback på bostadsmarknaden. Renoveringen har gjorts med stor respekt för husets över 200-åriga historia, de historiska vingslagen hörs tydligt, om än i modern tappning. Inomhus hittar du ett vackert estetiskt hem med stora rum, smakfulla detaljer och ljusa färger. Den ljusa välkomnande hallen och köket där både modernt och lantligt möts i en perfekt romans, är mina personliga favoriter. Herrgården omges av vacker natur och romantiska vattendrag. 

En historisk fotnot om Klenshyttan värd att lägga på minnet är de välbevarade byggnaderna som finns från tiden då Klenshyttan producerade tackjärn (från början av 1600-talet till 1920). Om du inte bestämmer dig för att bo på Klenshyttans herrgård, kan det vara värt att avlägga ett besök på orten. Ett otroligt vackert minne om en svunnen tid inom svensk stålframställning.  

Klenshyttans Herrgård - Läs mer och se fler bilder

Reporter: Alexander Erwik, alexander.erwik@boneo.se 

Foto: Hallen på Klenshyttans Herrgård

Minst

Störst

Billigast

Dyrast

Våra inspiratörer

Lulu Carter

Lulu Carter

Inredning

Alexander Erwik

Alexander Erwik

Trender & Design

Maria Celin

Maria Celin

Återbruk

Andreas Sabelhierta

Andreas Sabelhierta

Renovering

Annons