Annons

Trend & Design

LG:s nya super-tv (och sex hus du får för samma pris)

I september 2019 lanserades världens första OLED-TV med äkta 8K-upplösning av LG. Det är obestridligt så att modellen OLED Z9 inte bara är först, utan även störst, och bäst. Intresset var därför stort när det var dags för modellen att inta den svenska marknaden. Under några dagar i mitten av december 2019 lanserades modellen och visades upp på Radisson Collection Strand Hotel i Stockholm för inbjudna journalister, influencers och gamers. 

Boneo var inbjudna och på plats under lanseringen. Genom att betrakta övriga inbjudna kunde vi konstatera att detta är en teve som får en tekniknörd att spinna som en katt. Den med mindre kunskaper, som på sin höjd hanterar de mer enklare funktionerna på en fjärrkontroll, behövde å andra sidan inte gå in i några tekniska detaljer för att göra en rättvis recension. Upplevelsen av det som visades under lanseringen, räckte gott och väl. Här behövs inga speciella tekniska kunskaper för att konstatera att det är en super-tv som bjuder på en fenomenal tittar-upplevelse. Den som älskar att allt i en film är onaturligt färgstarkt kan enkelt bli serverad detta. Den som vill ha färgmässigt mer realistiska kontraster, kan naturligtvis välja det under inställningar. Bild och ljud är oavsett vilket ändå i världsklass. 

Det tål att nämnas igen. Det är inte bara marknadens enda OLED 8K, det är också den största OLED TV du kan köpa. Däremot är det här ingen teve som du sätter upp på väggen hemma, även om du nu skulle bo tillräckligt stort. Du kan och ska inte sätta upp den på någon vägg. Modellen levereras nämligen med en möbel och en ställning, och vi flaggar redan nu för att det inte är några lätta tillbehör. Du bör samla dina starkaste vänner vid installationen. Väl på plats lyckas teven ändå framträda som elegant, trots sina svulstiga mått. 

Under pressträffen erkände LG att företaget inte har några förhoppningar om att detta kommer vara deras mest sålda teve. Det här är en modell man köper för att man kan. Prislappen ligger nämligen på 300 000! svenska kronor. Lite längre ner i denna artikel tipsar vi om sex hela hus bland Boneos bostadsannonser, som du kan få för samma summa som en OLED Z9. 

Nördiga fakta om OLED Z9

• Med 33 miljoner bildpunkter, 16 gånger fler än en TV med Full HD och fyra gånger fler än en 4K UHD TV, samt Cinema HDR (Dolby Vision, Technicolor Advanced HDR, HLG samt HDR10) ger     OLED 88 Z9 en fantastisk detaljrikedom för innehållet som visas. Utbudet av material i 8K-upplösning är ännu så länge begränsat vilket gör att uppskalning från lägre upplösningar, som bildprocessorn α9(Alpha 9) Gen 2 8K hanterar, blir desto viktigare. Hårdvaran drar nytta av deep learning-teknik och en uttömmande databas med innehåll för att optimera och justera återgivningen av både ljud och bild för att du som konsument ska få bästa möjliga upplevelse.

•   Vidare är LG SIGNATURE OLED 8K framtidssäkrad då samtliga HDMI-portar följer 2.1-standarden så att nästa generations mediaspelare och spelkonsoler kommer att göras full rättvisa. HDMI 2.1 är ett måste för att kunna se på 8K-material i 50 bilder per sekund, vilket är standard för video och TV. 

Sex hus till salu på Boneo du får för samma pris som en OLED Z9

1. Filipstad

Grön och 'lättmöblerad villa' i Wasabrödets stad. 

Prislapp: 300 000 sek 

Läs mer här

2.  Haparanda

Här får mäklaren hålla tungan rätt i mun när hem pratar om var villan ligger. Vi blir nästan generade av att skriva ut det här. Den här villan i kukkolaforsen är hela 105 kvm stor, och 5000 kronor billigare än en Oled Z9

Prislapp: 295 000 sek

Läs mer här

3. Härjedalen

Här sparar du ytterligare 5000 kronor. I underbara Härjedalen får du här ett välskött hus med närhet till skoterlederna. 

Prislapp: 290 000 sek

Läs mer här

4. Rolfsbyn

Bara 16 km från Åmål finns detta hus, likt ett blåbär man bara vill göra paj på. Viss renovering krävs, men prislappen är ju å andra sidan heller inte bland de saftigaste vi sett. 

Prislapp: 295 000 sek

Läs mer

5. Kramfors

Med vattnet som granne står det här huset och väntar på nya ägare. Det är det billigaste huset på den här listan, hela 15K billigare än LG:s supertv.

Prislapp: 285 000 sek

Läs mer här

6. Piteå 

Nu frestar vi kanske någon i onödan. Men det var fler som såg potential i det här huset. Att det dessutom såldes med alla möbler och lösören inkluderat i prislappen, kanske var avgörande för den snabba affären. Huset är tyvärr redan sålt. Vi kunde helt enkelt inte låta bli att ta med det ändå. 

Prislapp: 295 000 sek 

Läs mer här

Minst

Störst

Billigast

Dyrast

Annons