Annons

Trend & Design

Så gör du egna julgranskulor - av gamla böcker och tapet!

Maria Celin är programledaren, stylisten och inredaren som älskar återbruk. Som ny skribent på Boneo vill hon inspirera fler att göra något nytt av det vi redan har, istället för att konsumera mera. Eller varför inte skapa istället för att köpa? Under jul kan det dessutom bli ett roligt pyssel för hela familjen. I sin första artikel här berättar Maria bland annat om hur du kan göra dina egna julgranskulor. Välkommen till oss Maria! Här hittar du också Maria på instagram

Text nedan av: Maria Celin

Bilder: Privata 

Jag önskar er alla en riktig DIY jul! Det finns ingen härligare högtid än julen! Då får man släppa loss the crazy pyssel-personen i sig och bara köra! Det ska bakas bullar och byggas pepparkakshus, man ska knåda marsipangrisar och plantera hyacinter. 

Men den största och viktigaste uppgiften är ändå att klä granen. När barnen var små lät jag dem vara med och klä granen, trodde de. När de somnat för natten hängde jag om rubbet. Och som jag njöt. Färgkoordinerad och välplanerad in i minsta detalj. Nörd, ja det är mycket möjligt men är men en klipp och klistraperson så är man. 

Jag har ju den stora ynnesten att arbeta som inredare och stylist och i mitt jobb ingår det ofta just sådana moment. Att skapa miljöer i olika känsla, att hitta de rätta accessoarerna som ger pricken över i:et. 

Eftersom jag gillar egenhändigt tillverkade saker så tänkte jag tipsa om några überfina och mycket enkla julgranskulor man kan göra till sin gran. För det är ju något alldeles speciellt att ha saker ingen annan har. 

Bokhängen

Dessa ljuvliga julgransdekorationer gör man av sidor från en gammal bok, böcker går att få tag på till mycket bra pris i second handaffärer. Skapa en mall i något sirligt mönster som du sedan lägger på boksidorna och ritar av. Klipp ut flera sidor i taget så har urklippen samma form. Sy sedan med symaskinen en söm rakt igenom pappersbitarna och voila dekorationen är klar!

Rems-kulan

Lite pilligare är denna kula som är tillverkad av pappersremsor. Här kan man ta papper man har hemma, exempelvis en gammal tapet. Klipp centimeterbreda remsor som du sedan gör hål i uppe och nere. Trä igenom en ståltråd och lås hela konstruktionen med en liten träkula. Knyt i ett snöre i den lilla öglan du böjer till högst uppe på kulan och så var det klart!

Dip dye-kulan 

Denna kula görs av träkulor som kan köpa i pysselaffärer. Kulan doppas sedan halvvägs i valfri kulör. Tofsen kan man antingen köpa färdig eller göra av tunt garn. 

God jul //Maria Celin

Drömmer du också om att bli inredare? Tillsammans med Lulu Carter driver jag en distansutbildning som ger dig nycklarna till en helt ny karriär. Läs mer om utbildningen här

Missa inte: Återbrukspodden som jag gör tillsammans med Malin Jensen och Sofia Thelfer

Minst

Störst

Billigast

Dyrast

Annons