Annons

Trend & Design

Sex inredningssaker som ser dyrare ut än de är!

Snyggt behöver inte alltid vara dyrt, och allt som ser dyrt ut behöver inte vara det. Här tipsar vi om inredning som ser (och ibland låter) dyrare än prislappen faktiskt visar. Prisvärda men snygga detaljer som sätter guldkant (ibland bokstavligen) på tillvaron hemma. 

Av Alexander Erwik
alexander.erwik@boneo.se 

 1. Ljuset är tricket

Om boendebudgeten är begränsad är det rekommenderat att hellre lägga pengar på detaljer, saker du enkelt tar med dig vid en flytt. Det är inte alls ovanligt att soffa och matbord också byts när boendet gör det, medan t.ex lampor är saker som vi fortsätter ta med oss från hem till hem. Snygga lampor kan dessutom ge en elegant touch till vilken budgetlya som helst. Som den här snygga och prisvärda bordslampan i svart och koppar från Camporale. Under tusenlappen. (995 sek)

Hitta lampan här >>

 2. Lulu Carter i soffan

Den som inte har ekonomi att anlita Lulu Carter som inredare, kan ändå få ett stycke Carter i soffan hemma. Tillsammans med Royal Design har Lulu tagit fram kuddfodral som verkligen inspirerats av hennes fria personlighet. Om hon själv använder bräda (du kanske trodde det var fjädrar) som transportmedel, det låter vi dock vara osagt. Men det är inte osannolikt. Det här kuddfodralet ger dig en skön strandkänsla även när sol och ledighet känns oerhört långt borta. Kuddarna finns i flera motiv och färger Pris: 135 - 350 sek. 

Hitta kuddfodralet här >

 

3. En möbel med historia, som börjar med dig...

Den här möbeln skulle kunna berätta en historia, om morfars hemligheter. Små saker av värde som han inte ville ha framme, men som du ärvde med möbeln. I den här boxen förvarar man de små sakerna med stor betydelse. För under 1000 kronor (999 sek för att vara exakt) får du en möbel som ser ut som om den berättar flera generationers historier, men som börjar med att berätta din. 

Hitta boxen här >>

4. Allt är inte guld som glimmar 

Du kommer inte ha någon större framgång om du går till pantbanken med den här måttsatsen. Materialet är rostfritt stål, med guldfärg. En klassisk måttsats med en twist. Guldfärgat ska inte underskattas. För bara 99 kronor blir köket lite lyxigare. Om du dessutom vill ge hemmets samlingspunkt ännu fler överdådiga inslag, finns en hel serie från Coline på Clas Ohlson, med bl.a mjölkkanna, tårtspade och cocktailshaker.

Hitta måttsatsen här >>

 5. En glasklar affär 

Få kända konstnärer är så skickliga på att förvalta sin kreativitet och dessutom göra en bra affär av den, som Carolina Gynning. Om ett konstverk blir i dyraste laget, finns det brickbord, kuddar och glas i konstnärens namn och anda. De vackra glasen med olika motiv kostar mellan 179 - 299 kronor styck, beroende på inköpsställe, vilket gör att du får fyra glas för mindre än tusen kronor. Skål!   

Hitta glasen här >>

     

6. Sitt som en ungdomlig klimatvänlig stjärna

Sammet är flott och vanligt material bland kreationer på röda mattor.  I den här flotta och snygga fåtöljen sitter du som en stjärna, och även här vurmar vi för inslag av guld. Färgen grön, som står för harmoni, signalerar bl.a ungdom och miljömedvetenhet. Du sitter alltså som en ung klimatvänlig stjärna i den här fina stolen från Elne, Jotex. Priset är inte alls farligt. 1999 sek för att vara exakt. 

Hitta stolen här >>

Minst

Störst

Billigast

Dyrast

Våra inspiratörer

Lulu Carter

Lulu Carter

Inredning

Alexander Erwik

Alexander Erwik

Trender & Design

Maria Celin

Maria Celin

Återbruk

Andreas Sabelhierta

Andreas Sabelhierta

Renovering

Annons