En helt egen ö, för 2,9 miljoner

29 juli, 2020

Hela poängen med semester är för många att också få vara ifred. Här kommer ett sommarparadis som du inte behöver dela med några andra än de du faktiskt bjuder över. För det här är nämligen något så unikt som en helt egen ö med en utsikt och ett läge som du kommer längta efter när du inte är där. Inga nyfikna grannar och helt garanterat ingenting som stör.

Läs också: Wow! Kalkstenstorpet är magiskt!

Fritidshuset som nu söker sina nya ägare ligger i vackra Söderhamn. Alla som varit här vet att närheten till vatten gör att det känns som att befinna sig i skärgården. I bostadsannonsen för det här objektet anges visserligen 11o kvm som boyta men här finns egentligen potential för betydligt mer utrymme. På ön finns idag en stuga med flera sovrum och en inglasad veranda med utsikt över havet. En mindre byggnad bredvid stugan och ett utedass finns också på tomten. Men inte ens här tar listan över byggnader slut.

Läs också: Unikt och spektakulärt hus, men vänta tills du ser utsikten

Sannolikheten är nämligen ganska stor att du lika gärna spenderar tid i den 80 kvm stora sjöboden, en bit bort från stugan. Här finns bland annat ett kök som renoverades så sent som 2014. Allra högst upp i den fina sjöboden finns ett stort rum med öppet i nock som idag fungerar som ett sovrum. Sjöboden har också en helt magisk uteplats i form av det trädäck som omgärdar byggnaden.

Läs också: Enormt intresse för huset som behöver ‘en hjälpande hand’

Bara några steg bort från sjöboden ligger ytterligare en byggnad. Båthuset är kanske det på tomten med allra mest potential. Inte bara för att det ligger precis vid vattnet. Det här är nämligen den största byggnaden av alla de som ingår i köpet. Hela övre planet i båthuset är också förberett för att färdigställa en våning med sovrum, badrum, kök och vardagsrum i en öppen planlösning.

Läs också: Hur bra koll har du egentligen på detaljplanen inför din renovering? Husbloggen reder ut begreppen och kommer med nyttiga tips

Att utsikten är häftig behöver väl knappast förtydligas, med tanke på läget. Från båthuset kommer du rakt ut på bryggdäcket och spabadet som ligger i ena änden. Känslan av att vara på en alldeles egen småbåtshamn går inte att värja sig mot.

Mellan huvudstugan och de andra två stora byggnaderna breder också en fin tomt ut sig med gott om plats för kubbspel och andra aktiviteter. Letar du efter något som är idylliskt och privat så behöver du inte leta längre. Det här är verkligen ett fulländat paradis där du får vara helt i fred.

Läs också: Bolånebloggen, hur ser bostadsmarknaden egentligen ut för pensionärer?

Fritidshuset förmedlas av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Söderhamn och har ett utgångspris om 2 895 000 kronor. Du kan läsa mer och se fler bilder i bostadsannonsen.

Relaterade artiklar

Senaste Inläggen