Som ett minislott – vänta tills du ser hallen!

1 mars, 2021

Foto: Invända bilder: Pär Olert – Utvändiga bilder: Therése Ny

Det ser nästan ut som ett litet slott. Denna fenomenalt fina fastighet i Tunadal, Sundsvall är en sk bostad PÅ G här på Boneo. Vilket betyder att det är en kommande försäljning. Som man inte bara behöver nöja sig med att spana in, man kan också begära visning av en sådan bostad och rent av lägga ett bud om man så vill.

LÄS OCKSÅ: Skärgårdsdröm är veckans mest klickade!

Det är inte bara insidan som för tankarna till majestätisk bostad. Det gör också insidan av det vackra huset. Ser man huset från utsidan kan man möjligtvis gissa sig till att takhöjden är imponerande på sina håll. Men det går nog inte att fullt ut föreställa sig vad som väntar när man kliver in genom ytterdörren. Entrén till detta hus är helt klart något av det mest storslagna vi har sett här på sajten. Detta är en hall för den som vill att gästerna ska tappa andan ganska omgående efter att de klivit in i huset.

Foto: Invända bilder: Pär Olert – Utvändiga bilder: Therése Ny

När man kommer på besök här så kliver man nämligen rakt in i ett tornrum med marmorsteg, smidesräcken och målade valv. Nästan som att kliva in i en pampig kyrka. Någon kyrka har huset dock inte varit. När huset byggdes 1902 så var det som kontorsbyggnad åt dåvarande Tunadals aktiebolag. För ritningarna stod välbekante Knut Gyllencreutz som ritat flera av stenstaden Sundsvalls vackraste hus.

LÄS OCKSÅ: Sjövilla mitt i vågskvalpet är veckans klickraket PÅ G! (kommande)

Foto: Invända bilder: Pär Olert – Utvändiga bilder: Therése Ny

Huset är stort med hela 9 rok och en total boyta om 341 kvm. Om de framtida ägarna av huset avser att bo här själva så kan de njuta av flera sovrum, renoverat badrum och kök och sekelskiftesinslag som fiskbensparkett, stukaturer och eldstäder. Förutom att hallens takhöjd är lite av ett halleluja-moment så är takhöjden i resten av bostaden också generös med 3,8 meter.

LÄS OCKSÅ: Skogshyddan – en fascinerande bostadsupplevelse!

Förutom den väl tilltagna boyta som väntar de nya ägarna så kommer huset också med en lägenhet på souterrängplanet med 2 r.o.k och egen ingång. En yta som med fördel kan hyras ut för att hålla de egna boendekostnaderna nere.

Något utgångspris för fastigheten presenteras inte i bostadsannonsen, men den som tror sig ha en bostadsbudget som kan falla säljaren i smaken är fri att kontakta mäklaren. Du hittar kontaktuppgifter till mäklaren Andreas Forsell på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Sundsvall tillsammans med fler bilder och mer info i bostadsannonsen här på Boneo.

Relaterade artiklar

Senaste Inläggen