Herre – vilken prästgård

10 juni, 2020

Salar, salonger, dekormålade väggar och en av de absolut finaste kakelugnar vi sett – den här prästgården till salu är verkligen ett fenomenalt fint och representativt hem. Prästgården byggdes 1762 och ligger mitt i hjärtat av värmländska Filipstad.

Läs också: Unikt kvarnhus till salu – du kan aldrig gissa vem som designat köket

Läser man på om prästgården, eller prostgården man sa på gammeldags svenska, så byggdes den för att ersätta den gamla prästgården som tragiskt nog brann ner. Men det här huset har alltså tagit stått här i över 250 år.

Idag används prästgården som privatbostad och söker nu sina nya ägare. De som flyttar in här får ett stort hem om 380 kvm och totalt 10 rum. Flertalet sovrum, salonger och sällskapsrum med vackra detaljer och mycket personlighet. Inomhus finns också ett spa-rum med stort jacuzzi-badkar. Och väl värt att säga en gång till – en kakelugn som är helt underbar.

Läs också: Supercharmigt gårdshus med villa-känsla

Läs också: Helt unik 1700-talsgård – mitt i centrum

Utanför huset ligger den härliga lummiga trädgården med en gräsmatta som vårdats med stor omsorg. Runt fastigheten ringlar också en välväxt häck som gör tomten insynsskyddad. Notera också det charmiga lilla lusthuset i trädgården och schackspelet precis nedanför verandan på baksidan av huset.

Läs mer och se fler bilder i bostadsannonsen

Av: Redaktionen, boneo.se

Relaterade artiklar

Senaste Inläggen