Q&A med Mäklarringen – mäklaryrket och bostadstrender framåt

4 juli, 2021

Boneo vill vara Sveriges bästa bostadsportal och jobbar tätt med många av Sveriges största mäklarföretag och dess mäklare. Oavsett vart i bostadsresan man befinner sig så kan många funderingar uppstå på vägen, därför kommer vi löpande låta några grymma mäklare svara på frågor från er följare under sommaren och hösten. Förra veckan fick ni ställa frågor till Filip GröholtMäklarringen Täby.

Varför blev du mäklare? Hur hamnade du på just Mäklarringen?

Jag blev Mäklare då jag blev tipsad av en nära vän till mig att Mäklarringen sökte nya mäklare till sina kontor. Jag blev headhuntad av två delägare på Mäklarringen. Jag visste inte vad jag ville bli när jag skulle bli ”stor”. Tre punkter som jag alltid har sökt mig till och som även stämde in på mäklaryrket är; Försäljning, service och möte med människor.

Hur väljer man rätt mäklare? 

Du väljer rätt mäklare genom att du blir rekommenderad från en person du litar på. Har man ingen rekommendation att utgå ifrån kan man boka möten med ett par olika mäklare för att känna av vilken mäklare som passar för den enskilda försäljningen. Jag rekommenderar att välja en engagerad och förtroendegivande mäklare med en positiv utstrålning.

Förändras bostadsmarknaden under sommaren? Kan köpare och säljare dra nytta av detta? 

Under sommaren läggs det generellt ut mindre bostäder på marknaden i samband med att köpare, säljare och mäklare går på semester. Fördelen för en köpare är att man inte konkurrerar mot lika många andra spekulanter på visningarna. Fördelen för säljare är att det inte finns lika många jämförelseobjekt ute om man beslutar sig för att sälja under sommaren.

Ett tips för en köpare är att titta på mäklares egna hemsidor för att ta del av ”kommande” försäljningar som läggs ut efter sommaren.

Förutspår du någon trend på bostadsmarknaden framöver?

Jag tror på en digitaliserad utveckling med fler digitala visningar, digital marknadsföring och digital kontraktshantering.

För bostadstyper tror jag att unika objekt kommer säljas betydligt bättre. Unikt i form av högt upp i ett hus, högt i tak, en planlösning som sticker ut etc. Anledningen till detta är då det byggs mycket nyproduktion med flera likadana lägenheter, utbudet på nutidens moderna och klassiska lägenheter kommer alltså stiga.

Har du något spännande objekt ute på marknaden just nu? 

Då vill jag tipsa om Skvadronvägen 64B i Vallentuna. Det är en kommande försäljning och ett arkitektritat bostadsrättsparhus i ett av Vallentunas mest attraktiva områden. Det ligger ett stenkast från Vallentunasjön och har takterrass i söderläge, panoramafönster, bubbelpool och bastu samt dubbel takhöjd. Spana in bostaden här! 

Vill du kontakta Filip?

 

Relaterade artiklar

Senaste Inläggen