Supercharmigt gathus, stort kulturhistoriskt värde på lilla gatan!

9 oktober, 2020

Huset på den lilla gatan med det stora kulturhistoriska värdet. Så skulle man kunna beskriva det här supercharmiga gathuset som finns här på Boneo som en kommande försäljning.

Foto: Pierre Pocs, husfoto

Bostäder som ligger under ’På G’ är egentligen inte till salu ännu, men den som blir intresserad av ett sådant bostadsobjekt kan faktiskt göra en bostadsaffär innan försäljningen går live, och därmed före alla andra spekulanter. Att bostaden är ’På G’ betyder nämligen att man kan kontakta mäklaren och lägga ett bud.

LÄS OCKSÅ: Drottning Kristina har ägt fastigheten, nu kan den bli din!

LÄS OCKSÅ: Veckans klickraket – Sveriges första stationsbyggnad är till salu!

Just det här objektet kommer gissningsvis att få stort intresse långt innan försäljningen drar igång. Det är nämligen speciellt på flera sätt än ett. Dels har det en historia som sträcker sig ända tillbaka till 1871. Precis som en hel del annat i de charmiga kulturkvarteren i Gamla Torshälla, Eskilstuna där huset ligger. Dessutom är bostaden på Lilla Gatan 5 ett gathus som i sig är eftertraktat som bostadstyp. Det finns helt enkelt inte lika många av dem. När de väl kommer ut på marknaden så är intresset alltid stort bland våra besökare här.

LÄS OCKSÅ: Se till att du inte har nitlotten vid skilsmässa, så säkrar du din ekonomi i tid!

LÄS OCKSÅ: Den gamla stationen till salu som alla älskar just nu!

Huset i två plan rymmer 7 rok och har en totalyta om 187 kvm. Det är verkligen fint med sin klargula färg och gröna fönsterlister. Lyktstolpen utanför det skyddande planket mot gatan är rena rama pricken över i:et. Bostaden är omringad av en en grön trädgårdstomt med fruktträd och har flera insynsskyddade uteplatser. Här ligger gathuset också i en rogivande miljö och i gott sällskap. Husen som ligger runt bostaden är nämligen minst lika fina. Sammantaget är detta en charmig pittoresk miljö  i gamla kvarter där man nästan får en känsla av att klockan vridits tillbaka 100 år. Att bara få promenera omkring här är en upplevelse i sig, och nu kan alltså någon få förmånen att bo så här fint.

LÄS OCKSÅ: Bloggaren Erika Tunroth tar inspiration från dyra designprylar och gör dem själv!

 

På nedre våningen av huset ligger hemmets sociala ytor med stort charmigt kök med pärlspont på väggarna, trägolv, köksö och entré mot trädgården. Här nere finns också matrum och vardagsrum i fil. Golvet i vardagsrummet består av ett underbart parkettgolv och rummet har också öppen spis.

De fyra sovrummen hittar man på övre våningen i huset. Alla dessa rum har fint trägolv, precis som i köket. Här uppe utgör också massageduschen i badrummet en av bostadens många höjdpunkter.

På bilderna i bostadsannonsen ser man ju också att det finns ytterligare en byggnad som hör huset till. Här i den stora längan finns fyra förråd. Här finns naturligtvis alla möjligheter att istället göra om till gästrum.

 

 

Det är inte alltid som utgångspris anges på bostäder som ligger under ‘På G’ men i det här fallet är det angivet till 2 750 000 kronor. Den som vill se fler bilder, läsa mer eller kontakta mäklaren Carina LorentzonSkandiaMäklarna Eskilstuna kan göra allt detta i bostadsannonsen.

Relaterade artiklar

Senaste Inläggen