Superfint byhus med magiska uteplatser!

3 september, 2020

Ibland är det inne att vara ute. Som här i Borrby, Simrishamn. Huset som är till salu här har underbara uteplatser, så många att de är svåra att räkna.

Foto: Jenny E Olsson, hemsida: www.jennyeolsson.com

Ibland är det inne att vara ute. Det är verkligen fallet med den här villan i Borrby, Simrishamn som är till salu. Det är inte det att huset inte är fint, tvärtom. Men uteplatserna är något långt utöver det vanliga. Trädgården runt huset är underbar och insynsskyddad. När huset nu är till salu får man verkligen hoppas att de nya ägarna älskar trädgårdsarbete lika mycket som de nuvarande ägarna. Man behöver bara kasta ett öga på tomten för att se att här har någon lagt ner mycket tid och kärlek. Här finns gångar med singel som omfamnas av rik växtlighet. Buxbom, rosor, honungsros, lavendel, blåregn, fjärilsbuske, persikoträd, äppelträd och mullbärsträd. Trädgården är rena botaniska drömmen.

Läs också:  Vilken utsikt! Här är veckans mest klickade bostäder!

Runt om i trädgården finns ett flertal uteplatser, till antalet så många att det är svårt att räkna dem. Här kan alla i familjen hitta sin egen lilla plats. Sitt alldeles egna träd att sjunka ner nedanför med en bok i handen eller en podd i hörlurarna.

 

Trädgården hänger i högsta grad ihop med insidan av huset. Som bäst beskrivs som ett pampigt byhus. Samma konstnärliga kreativitet som är påfallande uppenbar utomhus, möts man också av inomhus. Man ser att det bor någon kreativ här just nu.

Läs också:  Experten svarar – Radon, vad är det och hur farligt är det egentligen?

Huset som byggdes 1918 är lika stort som trädgården är varierad. Inne har man hela 191 kvm boyta att disponera. Bostadens grundläggande funktioner som el, tak, värmesystem och grund har rustats upp och samtidigt som det finns gott om sekelskiftescharm, så är det mycket annat som mer andas modernt uppdaterat hem. Köket till exempel som är en skön mix mellan lantcharm och industriell modernism. Det är en kombo som är svår att inte älska.

Läs också: Unik bostadsrätt – i slottsmiljö!

Men låt oss börja ute på verandan där det vackra klinkergolvet och vitmålat pärlsponttak lätt hamnar i blickfånget. Klinkergolvet återkommer för övrigt på fler ställen i huset. Det golvunderlag som är absolut mest förekommande är det vitoljade trägolvet. Underbart fint. Något annat som du också kommer mötas av i flera rum är stuckaturer i tak och vitmålad råspont.

Läs också: Bolånebloggen – så kan du finansiera renoveringen, men se upp för det här…

Husets första våning av totalt två bjuder på tre allrum, i princip är alla i fil. Det största allrummet delar halva sin långsida med de två andra allrummen och resterande med husets kök. I köket kommer de nya ägarna garanterat uppskatta arbetsbänken mitt i rummet. En perfekt plats för familjen att samlas kring när det ska julbakas. På första våningen finns också en ateljé som har egen ingång. Man kan också komma till ateljén via husets tvättstuga. Men den som vill ha konstnärlig frihet kan använda det här som ett eget space.

Läs också: Huset på landet som sticker ut, kolla in den lyxiga poolen..

Uppe på andra våningen ligger husets alla tre sovrum. Två av dem är gavelsovrum och det tredje ett master bedroom. I alla sovrummen finns slipat trägolv och vitmålad råspont på väggar och i tak. Det stora sovrummet har också magiska synliga träbjälkar. Här på övervåningen finns också ytterligare en uteplats, nämligen balkongen. Innan man kommer ut på den så passerar man ett rum som är angivet som balkongrummet. Det är i själva verket en walk in closet. Även här kan du beundra synliga bjälkar i taket.

Läs också: Underbart townhouse, hela huset kan bli ditt!

Vad får man då betala för ett så stort och vackert hem med en trädgård som är rena rama edens lustgård? Inte så farligt faktiskt. Husets utgångspris är 3 750 000 kronor. Förmedlingen sköts av Sara EkblomMäklarhuset Simrishamn. Du kan läsa mer, se fler bilder och kontakta mäklaren i bostadsannonsen.

Relaterade artiklar

Senaste Inläggen