Tågstation till salu – för under en miljon

17 april, 2020

Tågen rullar fortfarande förbi den gamla tågstationen i Hästveda, men just här väntar inte längre några resenärer på tåget. Efter att den nya tågstationen kom på plats har byggnaden istället fungerat som restaurang. Närmare bestämt Lokmästarens pub & restaurang. Nu verkar det som att just den här lokmästaren bestämt sig för att lämna över den anrika tågstationen i nya händer.

Läs också: De här bostäderna klickade mest på Boneo

Den gamla tågstationen i Hästveda, Hässleholms kommun är nämligen till salu och utgångspriset börjar på endast 895 000 sek. När tågstationen väl är såld återstår det att se om nya ägare fortsätter att driva restaurang eller istället gör något helt annat. Här finns det stora möjligheter till alla möjliga verksamheter, bland annat är den stora vinden helt oinredd.

Foto: Hästveda tågstation, slutet på 1800-talet

Läs också: Townhouse till salu – mitt i centrala Stockholm

Oavsett vilken verksamhet som än kommer berika livet för de som bor i Hästveda eller passerar här råder det ingen tvekan om att huset alltid kommer vara ett stycke Hästveda-historia. Det var nämligen först när tågtrafiken drog igång på 1800-talet som Hästveda började blomma. Samhället byggdes då runt tågstationen, som snabbt blev en central punkt på orten. En tätort som idag har 1600 invånare (2010). Bland annat är Hästveda känt för Hästveda marknad, även den med anor från 1800-talet.

Läs mer och se fler bilder under kommersiella objekt

Av: Alexander Erwik, alexander.erwik@boneo.se

Källor: Järnvägsmuseet, Hässleholms Kommun

Relaterade artiklar

Senaste Inläggen