Unika och sällsynta gatuhus till salu, läget gör allting!

16 november, 2020

Det här bostadsobjektet är unikt i sin fulla betydelse. Här på Gamla Väster i Malmö kommer det sällan ut liknande objekt till salu. Det är en bostadsmarknad som rör väldigt lite på sig, framför allt när det gäller de gamla gatuhusen som finns här. Besitter man ett sånt hus här så lämnar man det inte så gärna ifrån sig. I regel går de i arv. Man skulle kunna likna området vid Gamla Stan i Stockholm men här på Gamla Väster så är det troligtvis ännu svårare att komma över en bostad. Därför reagerade vi såklart när det här fantastiska objektet dök upp bland bostadsannonserna på Boneo.se.

Husen som är till salu ligger bara 50 meter från Lilla Torg. Det är ett underbart och eftertraktat cityområde som ligger mellan Kungsparken i väster och Stortorget i öster. Mitt i hjärtat av Malmö med andra ord. Härifrån tar man sig till Centralstationen och Malmö Live på fem minuter till fots. Läget är därmed en stor del av tjusningen med att bo här. Det som nu är till salu är en fastighet som består av 2 gatuhus, båda byggda 1929. Idag är de fina husen kontor men gissningsvis så är det helt andra planer som dyker upp hos de spekulanter som kommer titta på fastigheten under visningarna. Nämligen att bygga om fastigheten till 2 enskilda bostäder, kanske för generationsboende eller så bor man själv i ett hus och hyr ut eller säljer det andra.

Den totala boytan är 400 kvm och det finns totalt 14 rum i de båda gatuhusen. Badrum finns i båda fastigheterna. I ett av gatuhusen finns det ett flertal takkupor som verkligen skapar intressanta rum. Dessutom hör en lugn och mysig innergård på 200 kvm till fastigheten som verkligen kommer bli en oas för den som tar över det här sällsynta och fina objektet. På gården finns det också plats för att parkera tre bilar.

Mäklaren som fått uppdraget att förmedla objektet är Ossian RombergMäklarfirma Hemstaden, som dessutom också har sitt kontor på gamla väster. Du kan läsa mer om objektet, se fler bilder och kontakta mäklaren i bostadsannonsen här på Boneo.

 

Övriga länkar

Mäklarens hemsida: www.ihemstaden.se

 

Relaterade artiklar

Senaste Inläggen