Köpa bostad i Spanien, mäklarens 3 bästa tips!

16 september, 2020

Gör din hemläxa innan du börjar leta. Ta reda på vad som är superviktigt för dig och skilj det från sånt som är ‘bra att ha’. Bestäm vilket område innan du bestämmer dig för en specifik bostad, och lyssna på magkänslan. De råden ger mäklaren Jerry Kyrk på Bjurfors i Marbella, inför bostadsjakten i Spanien. 

Köpa bostad i Spanien skiljer sig en hel del jämfört med att köpa något hemma i Sverige. Det är inte bara annorlunda att äga en bostad i solen, inför letandet av din drömbostad i Spanien finns det en del du kanske behöver tänka på. Vi bad mäklaren Jerry Kyrk som bor i Nueva Andalucia, Marbella att lista sina tre bästa tips inför jakten på ditt Spanienhem. Dessutom fick vi tre rykande färska bostadstips som du hittar lite längre ner i artikeln.

Namn: Jerry Kyrk
Bor: Nueva Andalucia, Marbella
Mäklarföretag: Bjurfors
Gör helst på fritiden: Reser, går på restaurang och spelar padel
Motto i yrkeslivet: Man får det man förtjänar, jobba hårt och fokuserat så kommer resultaten
Det bästa med att vara mäklare: Friheten, varje dag unik, och så får man hjälpa människor att uppfylla sina drömmar om en bostad i solen
Min styrka som mäklare: Stort kontaktnät så jag kan hitta det som kunden söker
Person som jag inspireras av: Monica Harvey som är en mäklare i Miami som jag har en bra relation till, jag tänker ofta ”hur skulle Monica ha gjort”, genom att agera på det sättet blir jag en bättre mäklare.

Jerry Kyrk´s 3 bästa tips inför bostadsköpet i Spanien

1.Bestäm område först

Bestäm först området, sedan bostaden. Det spelar ingen roll om du finner din drömbostad om den ligger i ett område där du inte trivs. Försöka att smalna av områdesmässigt så mycket du kan. Detta är svårt speciellt om man inte besökt vår kust innan så många gånger. Passa på att ta hjälp av våra lokala mäklare, de kan tipsa er om vilka områden ni bör besöka som kan passa er i stil och enligt era behov. Detta är givetvis kostnadsfritt.

————————————————————————————–

 

 

2. Håll kravlistan kort

Skilj på verkligt och upplevt behov, med det menar jag att man måste fundera på vad du känner är dina krav i valet av bostad och vad som är bra att ha, men inte ett måste.  Många gånger har jag t.ex. en joker med när vi visar bostäder, och det är ofta att kunderna i slutändan köper just den bostaden, även om den inte uppfyllde alla deras initiala krav. Det är inte lätt att veta vad man söker förrän man ser det. Håll därför önskelistan kort med de absolut viktigaste kraven.

————————————————————————————–

3. Lyssna på magkänslan

Lyssna på magkänslan, skall man förenkla bostadsköparna så kan man säga att det finns två typer, dels de som känner direkt om en bostad är rätt för dem och dels de som gör långa listor med fördelar och nackdelar gällande bostaden och sedan försöker ta ett logiskt beslut. I och med den mänskliga hjärnans begränsningar så säger man att vi inte klarar av att ta ett logiskt beslut om vi har med än 7 parametrar som påverkar beslutet. Ett bostadsköp har normalt många parametrar. Det finns undersökningar som visar att den som går på magkänsla oftast blir mycket nöjdare med sin bostad, så glöm inte bort magkänslan.

Tips: 3 fina objekt i Spanien till salu just nu

————————————————————————————–

1.Nyproduktion direkt vid stranden inne i Malaga stad, så nära Miami man kan komma här i Spanien med en full-service byggnad med gym, spa, barer, co-working och flera poolområden.

Läs mer om bostaden här

Bild på objektet nedan.

 

 

————————————————————————————–

2. Ett penthouse i ett mycket centralt läge i Marbella stad, skön öppen känsla, stora terrasser och havsutsikt.

Läs mer om bostaden här

Kolla in film från objektet nedan.

————————————————————————————–

3. En väldigt fin villa mitt i Nueva Andalucia, nära golf och restauranger och en fin utsikt

Läs mer om bostaden här

Kolla in film från objektet nedan.

Relaterade artiklar

Senaste Inläggen