Pampig lärarbostad, husets historia är som en film!

29 juli, 2020

När det här huset till salu nära Visby byggdes 1928 så var tanken att två lärare skulle bo här i varsin bostad. Vilket också förklarar de två identiska ytterdörrarna på husets framsida. Men det hände något här som också är också anledningen till att huset idag säljs som ett enda stort hem. Lärarna blev nämligen förälskade i varandra, och istället för två bostäder, blev Atlingbo Prästgården 501 ett gemensamt hem för lärarna.

Idag är det inte så mycket, förutom att det har två ytterdörrar, som skvallrar om husets ursprungliga syfte. Totalt är huset 204 kvm med 143 kvm biarea. På husets entréplan finns idag bland annat vardagsrum och sal med trägolv och köket som har en dekorativ vedspis.

Läs också: En helt egen ö, för 2,9 miljoner

En våning upp i huset finns tre sovrum och ett kontor som enkelt kan göras om till ytterligare ett sovrum. Huset har också en källarvåning där tvättstugan ligger idag samt en oinredd vind. Här finns också flera kakelugnar som förvisso inte är i bruk, men som ändå skapar en trevlig känsla i rummen där de står.

Vem som än tar över dem pampiga bostaden kommer den personen säkert vilja rusta upp delar av bostaden. Här finns en hel del att ägna kärlek åt. Men det begärda utgångspriset bör lämna en del kvar i bostadsbudgeten för renoveringar. Till ett utgångspris om endast 2 100 000 kronor får du också en stor trädgårdstomt och flera uthus. Och dessutom en historia om kärlek att berätta för middagsgästerna.

Läs mer och se fler bilder i bostadsannonsen

Relaterade artiklar

Senaste Inläggen