Övergivet stationshus till salu – kolla in priset!

16 juni, 2020

Som på många andra ställen i Sverige tillkom samhällen först i och med byggandet av järnvägen. Det blev också effekten för Frambo efter att tågstationen invigdes 1916. En gång i tiden var här en levande stationsort med både affärer, poststation och en fungerande järnvägsbana. Utsidan av huset är nästan som en historielektion om den tiden. Texten på huset berättar att det från Frambo är 11 kilometer till Nossebro och 21 km till Trolhättan. Det var också mellan dessa två platser som tågen gick härifrån, och då framför allt godståg. Ända fram till 60-talet.

Läs mer: 24 meter hög – kika in i Sveriges mest unika villa

Foto: Frambo station som den en gång såg ut.

1960 slutade nämligen tågen stanna här och istället har den gamla stationsbyggnaden fungerat som bostadshus. Numera är också järnvägsspåret helt borttaget. Utsidan av huset ser däremot i mångt och mycket ut som det en gång i tiden gjorde när tågen fortfarande stannade till här. Omgivningen har å andra sidan förändrats en hel del. Man kan nästan känna lugnet bara genom att titta på bilderna i bostadsannonsen. Huset ligger ensligt till med åkermark som närmsta granne.

Läs mer: Egen halvö i Stockholms skärgård till salu

Faktum är att det har varit väldigt lugnt här på Frambo station framför allt de senaste åren. Ingen har nämligen bott i huset på 10 år. Det må vara att slå in en öppen dörr, men det ska förtydligas att huset har ett stort renoveringsbehov. Vilket inte mäklaren Bo Göran Kling heller hymlar med det minsta i annonsen. Priset är å andra sidan inte farligt för ett stycke historia i en så fin miljö. Utgångspriset är satt till endast 275 000 kronor, och fastigheten säljs med en så kallad friskrivning mot alla fel och brister. För den med både intresse och tid så är Frambo station redo att återfå sin forna glans. Här finns all potential för ett vackert fritidshus i en underbar lantlig och stilla miljö.

Läs mer och se fler bilder i bostadsannonsen

Av. Redaktionen, boneo.se

Relaterade artiklar

Senaste Inläggen